Artikel top billede

Vred Taastrup-forhandler: Lexmark favoriserer Atea

Forhandler raser: Atea får alt for lave priser fra Lexmark, mener han. Andre forhandlere bliver tværet ud, når Atea kan sælge til under halv pris, lyder hans kritik.

Lexmark er ikke længere i kridthuset hos Taastrup-forhandleren Printwise. Årsagen er, at indehaver Carsten Andersen føler sig snydt af printerproducenten.

"Vi er Lexmark-partnere og prøver bygge et sundt forhold op til dem. Nu har jeg så meddelt Lexmark, at vi ikke agter at sælge deres printere længere," siger Carsten Andersen.

Carsten Andersen undrer sig over, at Atea kan give sine kunder Lexmark-printere til priser, der er lavere, end hvad Printwise selv kan købe dem for hos distributøren.

"Jeg troede simpelthen, at kunden tog gas på mig, da jeg hørte det. De blev tilbudt at købe en toner. Den giver jeg selv 2324 kroner for. I deres tilbud (fra Atea, red.) skulle de give 995. Det er 57 procent under forhandlerpris. Så er det altså svært at konkurrere for en forhandler, og det er uden tvivl Lexmark, der betaler gildet," forklarer Printwise-indehaveren.

Ikke Ateas skyld

Carsten Andersen ser ikke noget problem i, at en kunde får en rigtig god pris ved meget store ordrer, men i dette tilfælde er der ifølge Printwise-indehaveren langt fra tale om nogen stor ordre.

Derfor har han svært ved at se, hvorfor Atea skulle have interesse i at nurse den pågældende kunde.

"Selvfølgelig kan vi alle sammen gå ud og slå en hund af vores kostpris for at få kunden, fordi det kan være interessant. Men det er jo ikke bare at slå en hund af. Jeg har regnet ud, at med det volumen, de har, køber de tre tonere om året. Det er ikke noget, der berettiger til at få en spark-røv-pris. Hvis man skal have bids (specialtilbud, red) og virkelig køre noget igennem, skal man printe nogle millioner sider om året," siger Carsten Andersen

Og Printwise-indehaveren tror ikke på, at Atea taber penge til på det meget attraktive tilbud.

"Så godt kender jeg dem. Det er ikke, fordi jeg er specielt ond i sulet på Atea. Det er egentlig mere Lexmark, jeg er sur over," tilføjer han.

Troede ikke kunderne

Carsten Andersen har tidligere haft svært ved at forstå, hvorfor kunderne på en langt større opgave har fortalt ham, at hans priser var alt for høje. 

"Det kan jeg jo se sort på hvidt nu, og så er det jo svært at vinde opgaver, når det oven i købet går ned under den bid-pris, man får på de store sager," siger han.

Printwise-indehaveren har svært ved at se, hvordan han skulle kunne konkurrere på lige vilkår med eksempelvis Atea, når Lexmark ifølge ham giver Atea så favorable vilkår.

En mulighed ville dog være, hvis Carsten Andersen købte sin hardware eller sine toner gennem en kunde, der får det billigere gennem Atea, end han får gennem sin distributør.

"Så kan de måske blive en meget god kunde hos Lexmark, men det er jo bare ikke måden at gøre det på, vel?"

CRN har forelagt Lexmark kritikken. Se deres svar her.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere