Artikel top billede

Facebook fjerner blokering af danske hjemmesider - er din side stadig blokeret?

Mange uskyldigt udelukkede hjemmesider er blevet benådet af Facebook.

I uge- og månedsvis har over 300 danske hjemmesider været bandlyst af Facebook. De er nu tilbage i kridthuset hos Facebook, skriver DR.

Hjemmesiderne har været blokeret på Facebook i den forstand, at det har været umuligt at dele links til hjemmesiderne på Facebook. Dermed er mange af siderne gået glip af trafik og formentlig indtjening.

Blokeringen skete sandsynligvis, fordi alle siderne har været hostet af Unoeuro, hvor Facebook har kategoriseret nogle af domænerne som spammere. Derfor blev samtlige domæner hostet på den pågældende server uden forklaring kollektivt straffet.

Da der blev skabt røre om sagen, godkendte Facebook manuelt nogle af de hjemmesider, som blev fremhævet i medierne. Resten forblev ude i mørket.

Selv om ovre 300 domæner nu er sluppet fri, kan der være flere domæner, som Facebook bevidst holder blokeret, mener DR.

Pas på Facebook

Til DR siger talskvinde fra Facebook Frida Löwengren, at blokeringen og den manglende kommunikation var en fejl.

"Uheldigvis ved jeg ikke, hvad der skete, og på hvilken måde de forsøgte at kontakte Facebook. Og somme tider kan det tage længere tid, end man gerne vil have. Men det skal ikke være sådan, at man ikke hører noget," siger hun til DR.

Trods løftet fra Facebook-talskvinden har sagen gjort det klart for mange, at man skal passe på med at basere hele sin forretning på Facebook eller andre platforme, hvor man fra den ene dag til den anden kan blive smidt på porten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere