Artikel top billede

Legendarisk dansk spilmotor klar i ny version

Danske Unity Technologies har netop udsendt version 4 af deres spilmotor.

Så er den berømte danske spilmotor Unity klar i version 4. Spilmotoren gør det lettere at udvikle til flere forskellige platforme samtidig, og den bliver brugt i en lang række spil. Firmaet har sine rødder i Danmark, men har i dag hovedkvarter i USA.

I et blogindlæg fortæller firmaet om den nye version. Der er blandt andet understøttelse for DirectX 11 og 3D-teksturer og et nyt animationsværktøj kaldet Mecanim.

"Unity er en drøm, vi har haft i årevis. En drøm om at samle den mest avancerede spilmotor-teknologi i en pakke, der er meget tilgængelig, billig og stadig fleksibel og kraftig nok til de mest krævende brugere," hedder det i bloggen.

Det startede med tre fyre i en kælder for 10 år siden, og i dag er der mere end 200 udviklere, der er spredt over det meste af verden.

Efter en længere betatest ligger version 4 af spilmotoren nu klar til download. Men der mangler stadig understøttelse for Windows 8 og Windows Phone 8, som skal tilføjes med opdateringer i den kommende tid. Der bliver også muligt at køre motoren på Nintendo Wii U.

Linux-understøttelsen er heller ikke helt færdig endnu. Unity Technologies fortæller, at man stadig mangler at gennemteste Linux-delen, men den nuværende version skulle dog være i stand til at køre på de fleste Linux-maskiner uden problemer.

Fremover skal der gå kortere tid mellem de store opdateringer, og selskabet antyder, at der er store nyheder lige om hjørnet.

Motoren bliver ikke kun brugt til spil. For nylig kunne ComON fortælle om det danske firma LoveMyHome, som bruger Unity til et indretningsværktøj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere