Artikel top billede

Legendarisk dansk spilmotor klar i ny version

Danske Unity Technologies har netop udsendt version 4 af deres spilmotor.

Så er den berømte danske spilmotor Unity klar i version 4. Spilmotoren gør det lettere at udvikle til flere forskellige platforme samtidig, og den bliver brugt i en lang række spil. Firmaet har sine rødder i Danmark, men har i dag hovedkvarter i USA.

I et blogindlæg fortæller firmaet om den nye version. Der er blandt andet understøttelse for DirectX 11 og 3D-teksturer og et nyt animationsværktøj kaldet Mecanim.

"Unity er en drøm, vi har haft i årevis. En drøm om at samle den mest avancerede spilmotor-teknologi i en pakke, der er meget tilgængelig, billig og stadig fleksibel og kraftig nok til de mest krævende brugere," hedder det i bloggen.

Det startede med tre fyre i en kælder for 10 år siden, og i dag er der mere end 200 udviklere, der er spredt over det meste af verden.

Efter en længere betatest ligger version 4 af spilmotoren nu klar til download. Men der mangler stadig understøttelse for Windows 8 og Windows Phone 8, som skal tilføjes med opdateringer i den kommende tid. Der bliver også muligt at køre motoren på Nintendo Wii U.

Linux-understøttelsen er heller ikke helt færdig endnu. Unity Technologies fortæller, at man stadig mangler at gennemteste Linux-delen, men den nuværende version skulle dog være i stand til at køre på de fleste Linux-maskiner uden problemer.

Fremover skal der gå kortere tid mellem de store opdateringer, og selskabet antyder, at der er store nyheder lige om hjørnet.

Motoren bliver ikke kun brugt til spil. For nylig kunne ComON fortælle om det danske firma LoveMyHome, som bruger Unity til et indretningsværktøj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere