Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: churchstreetmarketplace, creative commons fra Flickr)

Medier: Forbud mod lyd i annoncer ødelægger konkurrencen

Politiker efterlyser forbud mod lyd i reklamer. Men regelsættet har eksisteret siden 2004.

Socialdemokratiets it- og teleordfører, Trine Bramsen, skabte i sidste uge overskrifter med sit forslag om at forbyde lyd, der afspilles, uden at man har klikket på "play" i bannerreklamer.

Men der er ikke brug for forbud, mener brancheforeningen Danske Medier. Der findes allerede velfungerende regler, og et forbud kan ende med at spænde økonomisk ben for hjemmesider og annoncører, lyder argumentet.

Trine Bramsen mener, at larmende reklamer er så forstyrrende, at der bør lovgives om dem, ligesom der er regler for, hvordan reklamer udformes i det offentlige rum.
 
Men Danske Medier mener, at de branchestandarder, som har eksisteret siden 2004, holder de værste reklamer fra døren.

Branchestandarderne aftalt mellem medier og annoncører anbefaler, at der bør være en tydelig start- og stop-knap i et banner med lyd. Branchen accepterer, at lyd startes blot ved mouse over, men at lyden i så fald først bør afspilles, ét sekund efter at man har ført musen hen over banneret, og at den skal standse straks, når man fjerner musen fra bannerannoncen.

"Bannerannoncer er den væsentligste indtægtskilde for netmedierne, og lyd er en del af mange annoncer. Hvis man skulle finde på at forbyde brug af lyd, vil det kunne få konsekvenser for mediernes annonceindtægter, da det kan presse priserne. Og dét på et annoncemarked, der i forvejen er meget presset," siger Morten Helveg Petersen, viceadministrerende direktør i Danske Medier, i en pressemeddelelse.

"Skru selv ned for lyden"

Men it- og teleordføreren vil have branchen til at droppe lyd i reklamer fuldstændig.

"Jeg så langt hellere, at branchen selv lod være med at bruge disse dybt generende reklamer, hvor man ikke selv aktivt aktiverer lyd. Så ville vi undgå at skulle tage politisk aktion på dette produktivitetsnedsættende reklameindslag på vores computere," siger Trine Bramsen (S) til ComON.

Hun ser ikke et konkurrenceforvridende aspekt i at have retningslinjer for lyd, der kun gælder i Danmark.

"Jeg har nu rejst ideen over for de øvrige regeringspartier, der er positive. Vi skal dog under alle omstændigheder have det teknisk og juridisk vurderet, før det bliver et reelt lovforslag. Der vil det konkurrencemæssige element naturligvis også indgå," siger hun.

Debattøren Henrik Dahl mener ikke, at det er en politisk opgave at skabe ro i bannerannoncer. Han skriver sarkastisk i Berlingske, at Trine Bramsen og andre, der lader sig irritere over lyden, skal vide, at alle computere er udstyret med en volumenknap, som kan skrues op og ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere