Artikel top billede

Verdens lande kan ikke nå til enighed om nettets fremtid

Den store FN-konference om en ny teletraktat i Dubai tegner til at blive en fiasko. USA og andre lande har nægtet at underskrive.

Efter to ugers forhandlinger i Dubai ser det ud til, at FN-konferencen om en ny international teletraktat slutter som en fiasko. Flere af de store lande som USA, Tyskland og Storbritannien vil ikke underskrive aftalen.

Et af de vigtigste programpunkter på den såkaldte World Conference on International Telecommunications (WCIT) er genforhandlingen af en traktat om international telekommunikation fra 1988.

Allerede på forhånd havde Google advaret om, at flere lande ønsker, at kontrollen over nettet skal overdrages til FN-organisationen ITU og dens medlemmer.

Det vil betyde et meget dramatisk indgreb i nettets administration, der i dag ligger hos tekniske organisationer som ICANN og Internet Society.

Det er lande som Rusland, Kina og Saudi-Arabien, der presser på for at få udvidet den statslige kontrol med nettet.

Et russisk forslag ville indebære, at medlemslandene skal have "den suveræne ret til at administrere internettet i deres eget nationale territorium og styre de nationale domænenavne".

I de sidste to par uger har man forsøgt at nå til enighed, men lederen af den amerikanske delegation, Terry Kramer, siger nu, at USA ikke kan skrive under på traktaten.

"Det er med et tungt hjerte og en erkendelse af de tabte muligheder, at USA nu må kommunikere, at vi ikke kan underskrive aftalen i dens nuværende form. Internet har givet verden uanede økonomiske og sociale fremskridt i de sidste 24 år," siger Terry Kramer ifølge Techcrunch.

USA afviser ethvert forsøg på at udvide teletraktaten til at omfatte regulering af nettet og dets indhold.

Hele ideen om at FN vil forsøge at overtage kontrollen over nettet er helt urealistisk, forklarer en professor fra Syracuse University.

"Hvis traktaten gør noget som er imod det som USA eller andre lande ønsker for nettet, kan de blot undlade at ratificere den," siger professor Milton Mueller til Techcrunch.

Det ser ud til, at både Danmark, Norge og Sverige er blandt de lande, der har nægtet at skrive under på aftalen.

Der forhandles stadig fredag, som er konferencens sidste dag, men det regnes for usandsynligt, at der kommer et gennembrud i sidste øjeblik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere