Artikel top billede

Verdens lande kan ikke nå til enighed om nettets fremtid

Den store FN-konference om en ny teletraktat i Dubai tegner til at blive en fiasko. USA og andre lande har nægtet at underskrive.

Efter to ugers forhandlinger i Dubai ser det ud til, at FN-konferencen om en ny international teletraktat slutter som en fiasko. Flere af de store lande som USA, Tyskland og Storbritannien vil ikke underskrive aftalen.

Et af de vigtigste programpunkter på den såkaldte World Conference on International Telecommunications (WCIT) er genforhandlingen af en traktat om international telekommunikation fra 1988.

Allerede på forhånd havde Google advaret om, at flere lande ønsker, at kontrollen over nettet skal overdrages til FN-organisationen ITU og dens medlemmer.

Det vil betyde et meget dramatisk indgreb i nettets administration, der i dag ligger hos tekniske organisationer som ICANN og Internet Society.

Det er lande som Rusland, Kina og Saudi-Arabien, der presser på for at få udvidet den statslige kontrol med nettet.

Et russisk forslag ville indebære, at medlemslandene skal have "den suveræne ret til at administrere internettet i deres eget nationale territorium og styre de nationale domænenavne".

I de sidste to par uger har man forsøgt at nå til enighed, men lederen af den amerikanske delegation, Terry Kramer, siger nu, at USA ikke kan skrive under på traktaten.

"Det er med et tungt hjerte og en erkendelse af de tabte muligheder, at USA nu må kommunikere, at vi ikke kan underskrive aftalen i dens nuværende form. Internet har givet verden uanede økonomiske og sociale fremskridt i de sidste 24 år," siger Terry Kramer ifølge Techcrunch.

USA afviser ethvert forsøg på at udvide teletraktaten til at omfatte regulering af nettet og dets indhold.

Hele ideen om at FN vil forsøge at overtage kontrollen over nettet er helt urealistisk, forklarer en professor fra Syracuse University.

"Hvis traktaten gør noget som er imod det som USA eller andre lande ønsker for nettet, kan de blot undlade at ratificere den," siger professor Milton Mueller til Techcrunch.

Det ser ud til, at både Danmark, Norge og Sverige er blandt de lande, der har nægtet at skrive under på aftalen.

Der forhandles stadig fredag, som er konferencens sidste dag, men det regnes for usandsynligt, at der kommer et gennembrud i sidste øjeblik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere