Artikel top billede

Spotify-investor skyder penge i dansk vin-app

Den nordiske venturefond Creandum, der er kendt for sin investering i Spotify, lægger nu penge i den danske vin-app Vivino.

Den danske vin-app Vivino har netop modtaget en investering på 5,7 millioner kroner fra den nordiske venturefond Creandum, der er kendt for at have investeret i musiktjenesten Spotify. Creandum har også skudt penge i iZettle og Wrapp.

En af de første investorer i Vivino var Skype- og Kazaa-iværksætter Janus Friis, som har skudt et ukendt beløb i selskabet over flere omgange. Seed Capital er også med som investorer.

"Vi tror på, at holdet bag Vivino kan gøre deres vin app førende globalt og i sidste ende blive en dominerende spiller indenfor handel med vin globalt," lyder kommentaren fra Martin Hauge, der er general partner hos Creandum.

Med den danske app kan man tage et billede af en vinflaske og få flere informationer om vinen på sin smartphone. Brugerne kan gemme lister med vine, afgive bedømmelser og dele de vine, som de drikker.

Databasen omfatter i øjeblikket 500.000 vine fra 15.000 vin-producenter i hele verden. Det skulle være mere end halvdelen af verdens vine.

Ifølge Vivino er der nu 100.000 downloads per måned, og det skulle være en tidobling på et halvt år. Det globale vinmarked har en anslået værdi på 500 milliarder kroner.

Vivino er startet af Heini Zachariassen og Theis Søndergård, som tidligere har arbejdet sammen hos BullGuard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere