Artikel top billede

Google har blokeret sin Maps-tjeneste for Windows Phone-brugere

Google har ændret forklaring og lover nu, at det igen bliver muligt at bruge Google Maps på Windows Phone.

I sidste uge kom det frem, at Google har blokeret sin Google Maps-tjeneste for smartphone-brugere med Windows Phone-platformen. Der findes ikke en Google Maps app til Windows Phone. Men Google har også sørget for, at web-versionen af Maps heller ikke kan bruges med den mobile version af Internet Explorer 10.

Google har automatisk sendt brugere med den mobile browser i Windows Phone videre til sin startside og dermed gjort det umuligt at bruge Maps.

Det har en teknisk årsag, forklarer Google til Gizmodo.

"Den mobile version af Google Maps er optimeret til webkit-browsere som Chrome og Safari. Internet Explorer er ikke en webkit-browser, og derfor er enheder med Windows Phone ikke i stand til at bruge Google Maps over det mobile net," lyder forklaringen.

Men nu ser det ud til, at denne begrundelse er forkert. Google har helt bevidst valgt at slukke for sin kort-tjeneste på konkurrentens platform. Ifølge The Next Web har Google nemlig glemt at slukke for det britiske Google Maps, som stadig kan bruges på Windows Phone.

Desuden fungerer Maps fint i den normale Internet Explorer 10 under Windows, som heller ikke er en webkit-browser.

Nu ser det ud til, at striden mellem Microsoft og Google er bilagt. Google lover nu, at man igen vil åbne for Maps på Windows Phone - og bekræfter dermed også, at tjenesten faktisk sagtens kan benyttes på dette platform.

Google har angiveligt testet Maps med den seneste version af Internet Explorer i Windows Phone 8 og konstateret, at det fungerer tilfredstillende, mens der skulle være problemer med ældre versioner.

Blokerer for Youtube

Men Microsoft anklager stadig Google for at lægge andre sten i vejen for Windows Phone-platformen. Microsoft hævder, at Google har forsøgt at blokere udviklingen af mobile apps til Windows Phone. Microsoft bruger Youtube som et eksempel på Googles monopol-misbrug.

I flere år har Microsoft forsøgt at få adgang til Youtube's programmerings-grænseflade (API), men Google vil ikke samarbejde.

Google har udviklet en Youtube-app til sin egen platform Android, hvor man kan søge i forskellige videokategorier, finde favoritter og se bedømmelser, og der er også frigivet en ny Youtube-app til iOS.

Men Microsoft kan ikke få adgang til Youtube-metadata fra Google, og den pågældende app til Windows Phone er derfor ikke meget mere end en browser til det mobile Youtube-websted.

Microsoft kræver at få adgang til Youtube-data, ligesom det er muligt på Android og iOS. Det er den eneste mulighed for at udvikle en applikation til Windows Phone, der svarer til det, som findes på andre platforme.

Ifølge softwaregiganten er det Googles topledelse, der blokerer for at få Youtube over på Windows Phone.

I en udtalelse til All Things Digital understreger Google, at alle Youtube-funktionerne er tilgængelige gennem det HTML5-baserede mobile websted, der også kan bruges på Windows Phone.

Microsoft udtrykker også skuffelse over, at Google har valgt at fjerne understøttelsen for Exchange ActiveSync-protokollen i Gmail. Denne protokol bliver brugt til at synkronisere kontakter og kalenderdata med Windows Phone.

Det er stadig muligt at synkronisere via IMAP, men Microsoft anbefaler, at brugerne bør skifte til andre tjenester som Outlook.com.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.