Artikel top billede

LEGO kommer med ny robot-platform

Nu er LEGO klar med den tredje generation af sine Mindstorms-robotter.

På Consumer Electronics Show i Las Vegas har den danske LEGO-koncern præsenteret den tredje generation af sin programmerbare robot-platform Mindstorms. Det nye EV3 sæt kommer i årets anden halvdel og skal koste omkring 3.000 kroner.

LEGO fortæller, at den nye generation er lettere at programmere end forgængeren, men samtidig skulle der være langt flere funktioner og muligheder for at "hacke" systemet.

Kernen i sættet er en såkaldt P-Brick, der indeholder en ARM9-processor. Forgængeren NXT brugte en ARM7. Der er også 16 MB Flash-hukommelse og 64 MB RAM. Det er ikke meget i forhold til en almindelig smartphone, men det betyder alligevel, at robotterne kan lagre og afvikle simple programmer.

Det er selvfølgelig også muligt at styre robotten med en iPhone eller Android-mobil, og der er en integreret USB-port og indstikplads til SD-kort. P-Brick bruger en Linux-baseret firmware.

Der er tre interaktive servo-motorer, to berøringsfølsomme sensorer og en infrarød føler, som kan måle afstand og bevægelse, samt en farve-sensor.

Sættet leveres med byggevejledninger til 17 forskellige robotter, herunder den humanoide "Everstorm" og "Spiker", der ligner en skorpion. Sammen med Autodesk har LEGO udviklet 3D-vejledninger, hvor man kan få vist modellen fra alle vinkler i den pågældende app.

Mindstorms kommer også i en særlig version til skoler, Educations EV3, hvor eleverne skulle være i stand til at designe og bygge en robot i løbet af 45 minutter.

Det grafiske udviklingsværktøj Labview fra National Instruments bruges til at programmere robotterne. Men det skulle også være muligt at indkode simple programmer direkte i P-Brick uden at tænde computeren.

Den nye robot-platform er fuldt kompatibel med forgængeren, NXT, så man kan bruge sensorer og andre komponenter fra de gamle robotter og programmere NXT-hardware med den nye software.

Den første generation af Mindstorms kom helt tilbage i 1998, og den anden generation NXT blev lanceret for seks år siden på CES i Las Vegas.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter flere ransomware-sager: Her er Datatilsynets bedste sikkerhedstips
Der er set flere eksempler på ransomware-angreb den sidste tid. Og denne type hacks kan føre til databrud. Se her Datatilsynets liste over gode råd mod af få ransomware inden for den digitale hoveddør.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.