Artikel top billede

LEGO kommer med ny robot-platform

Nu er LEGO klar med den tredje generation af sine Mindstorms-robotter.

På Consumer Electronics Show i Las Vegas har den danske LEGO-koncern præsenteret den tredje generation af sin programmerbare robot-platform Mindstorms. Det nye EV3 sæt kommer i årets anden halvdel og skal koste omkring 3.000 kroner.

LEGO fortæller, at den nye generation er lettere at programmere end forgængeren, men samtidig skulle der være langt flere funktioner og muligheder for at "hacke" systemet.

Kernen i sættet er en såkaldt P-Brick, der indeholder en ARM9-processor. Forgængeren NXT brugte en ARM7. Der er også 16 MB Flash-hukommelse og 64 MB RAM. Det er ikke meget i forhold til en almindelig smartphone, men det betyder alligevel, at robotterne kan lagre og afvikle simple programmer.

Det er selvfølgelig også muligt at styre robotten med en iPhone eller Android-mobil, og der er en integreret USB-port og indstikplads til SD-kort. P-Brick bruger en Linux-baseret firmware.

Der er tre interaktive servo-motorer, to berøringsfølsomme sensorer og en infrarød føler, som kan måle afstand og bevægelse, samt en farve-sensor.

Sættet leveres med byggevejledninger til 17 forskellige robotter, herunder den humanoide "Everstorm" og "Spiker", der ligner en skorpion. Sammen med Autodesk har LEGO udviklet 3D-vejledninger, hvor man kan få vist modellen fra alle vinkler i den pågældende app.

Mindstorms kommer også i en særlig version til skoler, Educations EV3, hvor eleverne skulle være i stand til at designe og bygge en robot i løbet af 45 minutter.

Det grafiske udviklingsværktøj Labview fra National Instruments bruges til at programmere robotterne. Men det skulle også være muligt at indkode simple programmer direkte i P-Brick uden at tænde computeren.

Den nye robot-platform er fuldt kompatibel med forgængeren, NXT, så man kan bruge sensorer og andre komponenter fra de gamle robotter og programmere NXT-hardware med den nye software.

Den første generation af Mindstorms kom helt tilbage i 1998, og den anden generation NXT blev lanceret for seks år siden på CES i Las Vegas.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere