Artikel top billede

Skype-beskeder kan indeholde virus

Der forventes en stigning i Skype-malware i de kommende måneder. Netbank-tyven Shylock misbruger allerede Skype til at sprede sig på nettet.

Det danske sikkerhedsfirma CSIS advarer nu om en avanceret virus, kaldet Shylock, der spreder sig fra inficerede computere ved at sende en meddelelse gennem Skype til alle brugerens venner. Den udnytter, at afsenderen af meddelelsen allerede er en accepteret kontaktperson, og dermed kan modtageren blive snydt til at tro, at der er tale om en troværdig meddelelse.

Hvis vennerne følger anbefalingen i meddelelsen, vil deres computere også blive inficeret med denne virus, og den vil så begynde at sprede sig videre til deres venner på samme måde gennem Skype.

Shylock har været i omløb i flere måneder, men Skype-funktionen kom først i sidste uge med en opdatering fra bagmændenes centrale command-and-control server. Denne virus indeholder sin egen opdateringsfunktion, så den løbende kan modtage nye udvidelser.

Ifølge CSIS går Shylock målrettet efter små og mellemstore virksomheder. Den forsøger at lave såkaldte MiTM (Man in The Middle) angreb når ofret gennemfører netbank-transaktioner. De fleste inficeringer er sket i England, men det forventes at resten af Europa også vil blive hårdt ramt, da Skype er meget udbredt her.

Indtil videre er der ikke set inficeringer i Danmark, men det er muligvis kun et spørgsmål om tid. De fleste antivirus-programmer har i øjeblikket svært ved at genkende Shylock.

Sikkerhedsfirmaet vurderer at Microsofts migration af brugere fra Windows Live Messenger til Skype vil medføre en stigning i malware, der forsøger at misbruge Skype til at sprede sig. Den 15. marts lukker Live Messenger helt. Fra denne dato skal alle brugerne anvende Skype i stedet.

Microsoft, der købte Skype i 2011, har allerede fusioneret de to tekniske platforme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere