Artikel top billede

Skype-beskeder kan indeholde virus

Der forventes en stigning i Skype-malware i de kommende måneder. Netbank-tyven Shylock misbruger allerede Skype til at sprede sig på nettet.

Det danske sikkerhedsfirma CSIS advarer nu om en avanceret virus, kaldet Shylock, der spreder sig fra inficerede computere ved at sende en meddelelse gennem Skype til alle brugerens venner. Den udnytter, at afsenderen af meddelelsen allerede er en accepteret kontaktperson, og dermed kan modtageren blive snydt til at tro, at der er tale om en troværdig meddelelse.

Hvis vennerne følger anbefalingen i meddelelsen, vil deres computere også blive inficeret med denne virus, og den vil så begynde at sprede sig videre til deres venner på samme måde gennem Skype.

Shylock har været i omløb i flere måneder, men Skype-funktionen kom først i sidste uge med en opdatering fra bagmændenes centrale command-and-control server. Denne virus indeholder sin egen opdateringsfunktion, så den løbende kan modtage nye udvidelser.

Ifølge CSIS går Shylock målrettet efter små og mellemstore virksomheder. Den forsøger at lave såkaldte MiTM (Man in The Middle) angreb når ofret gennemfører netbank-transaktioner. De fleste inficeringer er sket i England, men det forventes at resten af Europa også vil blive hårdt ramt, da Skype er meget udbredt her.

Indtil videre er der ikke set inficeringer i Danmark, men det er muligvis kun et spørgsmål om tid. De fleste antivirus-programmer har i øjeblikket svært ved at genkende Shylock.

Sikkerhedsfirmaet vurderer at Microsofts migration af brugere fra Windows Live Messenger til Skype vil medføre en stigning i malware, der forsøger at misbruge Skype til at sprede sig. Den 15. marts lukker Live Messenger helt. Fra denne dato skal alle brugerne anvende Skype i stedet.

Microsoft, der købte Skype i 2011, har allerede fusioneret de to tekniske platforme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion
Direktør Claus Moldow og Kirk Kapital sælger deres fremgangsrige danske konsulenthus Globeteam til den store kapitalfond Norvestor.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.