Artikel top billede

Det nye Mega kritiseres for dårlig sikkerhed

Den nye cloud-lagringstjeneste Mega reagerer nu efter voldsom kritik af sikkerheden. Kim Dotcom inviterer hackere til at forsøge at knække systemet.

Efter søndagens lancering af den nye tjeneste Mega, som stadig er i betafasen, har flere sikkerheds-eksperter kritiseret en række problemer med systemet. Det har nu fået Mega til at tage til genmæle i et længere blogindlæg.

Det er Ars Technica og Forbes, der har kastet et kritisk blik på tjenestens sikkerhed - eller mangel på samme.

Det kritiseres blandt andet, at Mega-brugere ikke har nogen mulighed for at gendanne eller ændre deres kodeord. Hvis man mister sit oprindelige kodeord, kan man hverken logge på tjenesten eller få fat i de krypterede data.

Den nødvendige nøgle til at låse op for krypteringen ligger på Mega's servere og ikke på den lokale computer.

I sit blogindlæg bekræfter Mega, at det er tilfældet, men lover, at der snart kommer en funktion til at ændre og nulstille kodeordet. Der er dog fortsat kun meget begrænsede muligheder for at få adgang til filerne, hvis man har glemt sit kodeord.

Det kræver, at man allerede på forhånd har eksporteret de nødvendige filnøgler eller delt dem med en anden bruger.

Et andet kritikpunkt er, at de "tilfældige" primtal, som bruges til at generere krypteringen, slet ikke er så tilfældige og nemt kan gættes. Mega lover nu, at krypteringen bliver stærkere i kommende versioner.

Eksperter har også kritiseret, at Mega laver kopier af de gemte filer. Men firmaet understreger, at filen kun ligger gemt én enkelt gang på serveren. Når filen bliver kopieret mellem forskellige foldere, peger alle kopier på den samme fysiske fil.

Mega afviser samtidig, at der skulle være generelle problemer med sikkerheden. De samme svagheder, som gælder for Mega, findes i alle andre internet-tjenester, der kører med kryptering.

"Hvis du kan knække SSL, kan du knække en masse ting, der er mere interessante end Mega," hedder det i bloggen.

Kim Dotcom skriver på Twitter, at man snart vil tilbyde en kontant belønning til alle, som kan knække krypteringen.

Der er allerede kommet et værktøj til at hacke tjenestens kodeord, kaldet MegaCracker, og derfor advarer Mega mod at bruge svage kodeord, der kan hentes i en ordbog.

Allerede efter de første dage skulle Mega være landet som 141. i verden på listen over websites med den største datatrafik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.