Artikel top billede

Det nye Mega kritiseres for dårlig sikkerhed

Den nye cloud-lagringstjeneste Mega reagerer nu efter voldsom kritik af sikkerheden. Kim Dotcom inviterer hackere til at forsøge at knække systemet.

Efter søndagens lancering af den nye tjeneste Mega, som stadig er i betafasen, har flere sikkerheds-eksperter kritiseret en række problemer med systemet. Det har nu fået Mega til at tage til genmæle i et længere blogindlæg.

Det er Ars Technica og Forbes, der har kastet et kritisk blik på tjenestens sikkerhed - eller mangel på samme.

Det kritiseres blandt andet, at Mega-brugere ikke har nogen mulighed for at gendanne eller ændre deres kodeord. Hvis man mister sit oprindelige kodeord, kan man hverken logge på tjenesten eller få fat i de krypterede data.

Den nødvendige nøgle til at låse op for krypteringen ligger på Mega's servere og ikke på den lokale computer.

I sit blogindlæg bekræfter Mega, at det er tilfældet, men lover, at der snart kommer en funktion til at ændre og nulstille kodeordet. Der er dog fortsat kun meget begrænsede muligheder for at få adgang til filerne, hvis man har glemt sit kodeord.

Det kræver, at man allerede på forhånd har eksporteret de nødvendige filnøgler eller delt dem med en anden bruger.

Et andet kritikpunkt er, at de "tilfældige" primtal, som bruges til at generere krypteringen, slet ikke er så tilfældige og nemt kan gættes. Mega lover nu, at krypteringen bliver stærkere i kommende versioner.

Eksperter har også kritiseret, at Mega laver kopier af de gemte filer. Men firmaet understreger, at filen kun ligger gemt én enkelt gang på serveren. Når filen bliver kopieret mellem forskellige foldere, peger alle kopier på den samme fysiske fil.

Mega afviser samtidig, at der skulle være generelle problemer med sikkerheden. De samme svagheder, som gælder for Mega, findes i alle andre internet-tjenester, der kører med kryptering.

"Hvis du kan knække SSL, kan du knække en masse ting, der er mere interessante end Mega," hedder det i bloggen.

Kim Dotcom skriver på Twitter, at man snart vil tilbyde en kontant belønning til alle, som kan knække krypteringen.

Der er allerede kommet et værktøj til at hacke tjenestens kodeord, kaldet MegaCracker, og derfor advarer Mega mod at bruge svage kodeord, der kan hentes i en ordbog.

Allerede efter de første dage skulle Mega være landet som 141. i verden på listen over websites med den største datatrafik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere