Artikel top billede

Smartphone-sensor aflurer din kode

En helt almindelig smartphone indeholder talrige sensorer, der samler data fra omgivelserne. Det kan blive en sikkerheds-risiko.

Sikkerhedsforskere har nu afsløret, at telefonens indbyggede accelerometer kan bruges til at aflure brugerens pin-kode eller det særlige mønster, som man skal tegne på skærmen for at låse telefonen op. Det er typisk meget let at få fat i data fra telefonens accelerometer og andre sensorer med en app på den mobile enhed. Det skriver BBC.

Et accelerometer samler typisk data om bevægelser i tre dimensioner; fra side til side, frem og tilbage og op og ned. Det bruges i mange spil og andre applikationer. Men professor Adam J. Aviv fra Swarthmore College i Pennsylvania har opdaget, at disse sensordata også kan bruges til at regne ud, hvor brugeren har trykket på skærmen, når man låser enheden op med en pinkode eller et mønster.

"Det fungerer forbavsende godt", siger professoren, der har lavet en hel "ordbog" med tryk på skærmen. Efter de første fem gæt var softwaren i stand til at gætte den rigtige pin-kode omkring halvdelen af tiden.

Forskerne mener, at der er tale om et generelt problem i smartphones. Der kommer stadig flere sensorer i de nye modeller - alt fra kameraer og mikrofoner til følere, der registrerer temperatur, magnetfelt og bevægelser - men det halter stadig med sikkerheden. Dermed kan telefonen forvandles til en mobil overvågnings-station.

"Flere sensorer i smartphones betyder, at der er mange flere data, som flyder gennem disse enheder, og dermed er det helt kritisk at beskytte dem," siger Kevin Mahaffey fra sikkerhedsfirmaet Lookout.

Typisk er det sådan, at brugeren ikke skal give tilladelse til, at en app kan samle data fra telefonens accelerometer, selvom programmet ikke har en legitim grund til at hente disse data. Sådanne sensor-data bliver ikke regnet som følsomme. Men forskerne har nu vist, at de kan indeholde meget sikkerheds-kritiske informationer.

Der er andre forskere, som forsøger at bruge telefonens gyroskop og andre sensorer til at finde frem til brugerens koder.  

"Vi bruger disse enheder på en anden måde end traditionelle computere, fordi vi holder dem i hånden, og det betyder, at informationer kan lække til enhedens sensorer," lyder budskabet fra professoren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere