Artikel top billede

Smartphone-sensor aflurer din kode

En helt almindelig smartphone indeholder talrige sensorer, der samler data fra omgivelserne. Det kan blive en sikkerheds-risiko.

Sikkerhedsforskere har nu afsløret, at telefonens indbyggede accelerometer kan bruges til at aflure brugerens pin-kode eller det særlige mønster, som man skal tegne på skærmen for at låse telefonen op. Det er typisk meget let at få fat i data fra telefonens accelerometer og andre sensorer med en app på den mobile enhed. Det skriver BBC.

Et accelerometer samler typisk data om bevægelser i tre dimensioner; fra side til side, frem og tilbage og op og ned. Det bruges i mange spil og andre applikationer. Men professor Adam J. Aviv fra Swarthmore College i Pennsylvania har opdaget, at disse sensordata også kan bruges til at regne ud, hvor brugeren har trykket på skærmen, når man låser enheden op med en pinkode eller et mønster.

"Det fungerer forbavsende godt", siger professoren, der har lavet en hel "ordbog" med tryk på skærmen. Efter de første fem gæt var softwaren i stand til at gætte den rigtige pin-kode omkring halvdelen af tiden.

Forskerne mener, at der er tale om et generelt problem i smartphones. Der kommer stadig flere sensorer i de nye modeller - alt fra kameraer og mikrofoner til følere, der registrerer temperatur, magnetfelt og bevægelser - men det halter stadig med sikkerheden. Dermed kan telefonen forvandles til en mobil overvågnings-station.

"Flere sensorer i smartphones betyder, at der er mange flere data, som flyder gennem disse enheder, og dermed er det helt kritisk at beskytte dem," siger Kevin Mahaffey fra sikkerhedsfirmaet Lookout.

Typisk er det sådan, at brugeren ikke skal give tilladelse til, at en app kan samle data fra telefonens accelerometer, selvom programmet ikke har en legitim grund til at hente disse data. Sådanne sensor-data bliver ikke regnet som følsomme. Men forskerne har nu vist, at de kan indeholde meget sikkerheds-kritiske informationer.

Der er andre forskere, som forsøger at bruge telefonens gyroskop og andre sensorer til at finde frem til brugerens koder.  

"Vi bruger disse enheder på en anden måde end traditionelle computere, fordi vi holder dem i hånden, og det betyder, at informationer kan lække til enhedens sensorer," lyder budskabet fra professoren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital