Artikel top billede

Facebook har flere mobil-brugere end net-brugere

Facebook har store planer på mobilområdet.

Computerworld News Service: Facebooks omsætning steg med 40 procent i fjerde kvartal 2012 i forhold til samme periode året før, mens antallet af daglige mobilbrugere for første gang overhalede antallet af webbrugere, oplyser selskabet.

Det sociale netværksselskabs omsætning steg til 8,75 milliarder kroner i fjerde kvartal 2012.

Det er 40 procent mere end omsætningen i fjerde kvartal 2011 på 6,22 milliarder kroner.

Der er dermed tale om en mærkbar større stigning end for tredje kvartal 2012, hvor omsætningen kun steg med 32 procent i forhold til samme periode året før.

Steget med 57 procent

Antallet af Facebooks månedlige aktive brugere på mobile enheder steg i fjerde kvartal med 57 procent i forhold til samme periode året før til 680 millioner.

Desuden overhalede antallet af daglige aktive mobil-brugere antallet af webbrugere for første gang i fjerde kvartal 2012, oplyser Facebook.

Det samlede antal månedlige aktive brugere nåede op på 1,06 millioner, hvilket er 25 procent flere end i fjerde kvartal året før.

"I dag kan man ikke bestride, at Facebook driver forretning på mobilområdet," udtaler topchef Mark Zuckerberg under et telefonmøde med finansanalytikere.

Fokus i 2013 bliver ifølge Facebook opbygningen af nye "mobil-oplevelser", selvom de af selskabets chefer, der deltog i telefonmødet, afviste at komme ind på, hvilke specifikke nye funktioner Facebook vil udvide med i løbet af året.

I december lancerede Facebook sin messaging-app, Poke, til iOS samt det placerings-baserede søge-værktøj Nearby til iOS og Android.

Facebook kommer dog ikke til at producere en telefon, slår Zuckerberg fast.

Derfor giver en Facebook-telefon ingen mening for Facebook

I stedet vil selskabet fortsat fokusere på at forbedre brugeroplevelsen på tværs af alle typer enheder.

Selv hvis Facebook solgte 10 millioner telefoner, ville det kun repræsentere én procent af brugerne, "hvilket ikke giver nogen mening," argumenterer Zuckerberg.

Mobilområdet stod også for en større del af selskabets samlede annonceindtægter: 23 procent mod kun 14 procent i tredje kvartal.

Det er en anseelig stigning i annonceindtægterne på mobilområdet fra tredje til fjerde kvartal, i lyset at Facebook gik ind i 2012 helt uden mobilannoncer, påpeger selskabets chefer under telefonmødet.

Annoncørerne kan nu købe annoncer i brugernes strøm af nyheder både på mobil- og webudgaven af det sociale netværk.

Samtidig er nyhedsstrømmen ved at blive en mere populær annonceplads.

65 procent af annoncørerne købte i fjerde kvartal annoncer i nyhedsstrømmen sammenlignet med kun 50 procent i slutningen af tredje kvartal, oplyser driftsdirektør Sheryl Sandberg.

Annoncer i brugernes strøm af nyheder fører otte gange så ofte til salg, som annoncer i det lodrette skærmområde til højre for nyhederne, forklarer hun.

Nemmere for annoncører

Sådan som brugerne er ved at ændre deres adfærd på Facebook - med for eksempel store mængder forskelligartede medier og billeder, hvilket delvist er drevet af Instagrams succes - vil gøre det lettere for annoncører at falde naturligt ind i nyhedsstrømmen med multimedieannoncer, påpeger Zuckerberg.

Facebook befinder sig dog stadig i de tidlige stadier, hvad angår at udnytte væksten på mobilområdet, understreger selskabets chefer.

Facebook har offentliggjort et nettoresultat for kvartalet på 352 millioner kroner, hvilket er første gang, der er overskud, siden selskabet blev børsnoteret i maj 2012.

I tredje kvartal 2012 offentliggjorde selskabet et nettounderskud på knap 325 millioner kroner. Overskuddet i fjerde kvartal er dog mere end 78 procent mindre end de 1,66 milliarder kroner, Facebook tjente i samme periode i 2011, før selskabet blev børsnoteret.

Den samlede årsomsætning for 2012 steg med 37 procent i forhold til året før til 28,01 milliarder kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.