Artikel top billede

Data-angreb lammer Rejseplanen

En af de mest besøgte danske hjemmesider, Rejseplanen, blev lammet af et større internet-angreb i weekenden.

Rejseplanen har været ramt af et såkaldt Distributed Denial of Service (DDoS) angreb i weekenden. Det betyder, at webstedet bliver oversvømmet med trafik, så det er svært eller umuligt for de rigtige brugere at komme igennem. Typisk sker der det, at serveren modtager et meget stort antal forespørgsler på kort tid.

Det er anden gang i løbet af få uger, at Rejseplanen er udsat for et DDoS-angreb. Det fortæller marketing-chef Birgitte Woolridge til ComON.

Det seneste angreb i weekenden gjorde, at Rejseplanens servere blev overbelastet, og mens disse fjendtlige angreb stod på, var det ikke muligt at hente data fra Rejseplanen.

"Det startede lørdag nat og i første omgang kun trafikken fra udenlandske adresser. Vi reagerede så ved at spærre for udenlandske ip-adresser. Men senere fortsatte angrebet fra danske adresser, og så nyttede det jo ikke noget," forklarer Birgitte Woolridge.

Hun fortæller, at angrebet både har berørt www.rejseplanen.dk og alle Rejseplanens apps og øvrige tjenester.

For brugerne betyder det, at tjenesten enten har været meget langsom eller slet ikke har svaret. Der var både problemer tidligt om morgenen og i løbet af eftermiddagen og aftenen søndag.

Rejseplanen oplyser, at de forskellige tjenester nu skulle køre normalt igen. Birgitte Woolridge kan ikke forklare, hvorfor Rejseplanen har været målet for angrebet, men henviser til, at en række andre større danske sites også har været udsat for angreb i den seneste tid.

Hun fortæller, at man drøfter i øjeblikket, om der skal indledes en efterforskning i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.