Artikel top billede

Data-angreb lammer Rejseplanen

En af de mest besøgte danske hjemmesider, Rejseplanen, blev lammet af et større internet-angreb i weekenden.

Rejseplanen har været ramt af et såkaldt Distributed Denial of Service (DDoS) angreb i weekenden. Det betyder, at webstedet bliver oversvømmet med trafik, så det er svært eller umuligt for de rigtige brugere at komme igennem. Typisk sker der det, at serveren modtager et meget stort antal forespørgsler på kort tid.

Det er anden gang i løbet af få uger, at Rejseplanen er udsat for et DDoS-angreb. Det fortæller marketing-chef Birgitte Woolridge til ComON.

Det seneste angreb i weekenden gjorde, at Rejseplanens servere blev overbelastet, og mens disse fjendtlige angreb stod på, var det ikke muligt at hente data fra Rejseplanen.

"Det startede lørdag nat og i første omgang kun trafikken fra udenlandske adresser. Vi reagerede så ved at spærre for udenlandske ip-adresser. Men senere fortsatte angrebet fra danske adresser, og så nyttede det jo ikke noget," forklarer Birgitte Woolridge.

Hun fortæller, at angrebet både har berørt www.rejseplanen.dk og alle Rejseplanens apps og øvrige tjenester.

For brugerne betyder det, at tjenesten enten har været meget langsom eller slet ikke har svaret. Der var både problemer tidligt om morgenen og i løbet af eftermiddagen og aftenen søndag.

Rejseplanen oplyser, at de forskellige tjenester nu skulle køre normalt igen. Birgitte Woolridge kan ikke forklare, hvorfor Rejseplanen har været målet for angrebet, men henviser til, at en række andre større danske sites også har været udsat for angreb i den seneste tid.

Hun fortæller, at man drøfter i øjeblikket, om der skal indledes en efterforskning i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere