Artikel top billede

Snart kan du få sendt Wikipedia-artikler per sms

Nu vil det populære online-leksikon Wikipedia sende artikler direkte til mobilen.

Det nye initiativ fra Wikimedia Foundation betyder, at internet-brugere kan bestille artikler hos det populære leksikon Wikipedia per sms og få dem sendt direkte til mobilen. Det retter sig især mod brugere i udviklingslande, som typisk ikke har råd til at betale for et dataabonnement og dermed heller ikke har mobil netadgang.

Mobiltelefoner har opnået en meget stor udbredelse i mange fattige lande, men prisen for datatrafik er stadig for høj. Wikimedia har allerede startet et initiativ kaldet Wikipedia Zero, hvor teleselskaber giver gratis adgang til leksikonet. Teleselskabernes kunder kan altså surfe mobilt hos Wikipedia uden at betale for datatrafikken.

Programmet omfatter i øjeblikket en række lande, herunder Tunesien, Saudi-Arabien, Kenya og Thailand.

I sin blog fortæller Wikimedia om det nye initiativ, der skal give sms-adgang til leksikonet. Enhver mobiltelefon-bruger i verden med en mobiltelefon skal altså have mulighed for at trække artikler fra leksikonet blot ved at sende og modtage sms-beskeder.

Det skal fungere ved at sende en speciel forespørgsel til Wikipedia - sandsynligvis med det nøgleord, man vil søge efter - og serveren returnerer så den ønskede artikel i en ny sms.

Internet-leksikonet er gået sammen med det sydafrikanske organisation Praekelt Foundation om at udvikle teknologien, der skulle være klar i løbet af nogle måneder. Knight Foundation i USA har doneret mere end tre millioner kroner til projektet.

Wikimedia kan også fortælle om store trafikstigninger i de lande, hvor man allerede tilbyder gratis mobil adgang.

På listen over lande med den største andel af mobil trafik hos Wikipedia ligger afrikanske lande på de otte første pladser. Her er det helt op til halvdelen af de besøgende hos leksikonet, der bruger mobile enheder og ikke traditionelle computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.