Artikel top billede

Snart kan du få sendt Wikipedia-artikler per sms

Nu vil det populære online-leksikon Wikipedia sende artikler direkte til mobilen.

Det nye initiativ fra Wikimedia Foundation betyder, at internet-brugere kan bestille artikler hos det populære leksikon Wikipedia per sms og få dem sendt direkte til mobilen. Det retter sig især mod brugere i udviklingslande, som typisk ikke har råd til at betale for et dataabonnement og dermed heller ikke har mobil netadgang.

Mobiltelefoner har opnået en meget stor udbredelse i mange fattige lande, men prisen for datatrafik er stadig for høj. Wikimedia har allerede startet et initiativ kaldet Wikipedia Zero, hvor teleselskaber giver gratis adgang til leksikonet. Teleselskabernes kunder kan altså surfe mobilt hos Wikipedia uden at betale for datatrafikken.

Programmet omfatter i øjeblikket en række lande, herunder Tunesien, Saudi-Arabien, Kenya og Thailand.

I sin blog fortæller Wikimedia om det nye initiativ, der skal give sms-adgang til leksikonet. Enhver mobiltelefon-bruger i verden med en mobiltelefon skal altså have mulighed for at trække artikler fra leksikonet blot ved at sende og modtage sms-beskeder.

Det skal fungere ved at sende en speciel forespørgsel til Wikipedia - sandsynligvis med det nøgleord, man vil søge efter - og serveren returnerer så den ønskede artikel i en ny sms.

Internet-leksikonet er gået sammen med det sydafrikanske organisation Praekelt Foundation om at udvikle teknologien, der skulle være klar i løbet af nogle måneder. Knight Foundation i USA har doneret mere end tre millioner kroner til projektet.

Wikimedia kan også fortælle om store trafikstigninger i de lande, hvor man allerede tilbyder gratis mobil adgang.

På listen over lande med den største andel af mobil trafik hos Wikipedia ligger afrikanske lande på de otte første pladser. Her er det helt op til halvdelen af de besøgende hos leksikonet, der bruger mobile enheder og ikke traditionelle computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere