Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Groupon-stifter sparket ud - men kan grine hele vejen til banken

Den fyrede firmachef kan trøste sig med gigantisk formue.

Internet-kometen Groupon voksede sig hurtigt til at blive en milliard-virksomhed og nettets absolutte "darling", men selskabets fald har været næsten lige så dramatisk. I sidste uge besluttede bestyrelsen at sige farvel til den 32-årige stifter og chef for firmaet, Andrew Mason, som får ansvaret for den seneste tids nedtur.

Men der er nu ingen grund til medlidenhed. Andrew Mason forlader selskabet med aktier til en værdi af omkring 1,2 mia. kr. Det fortæller avisen Wall Street Journal og henviser til en meddelelse fra selskabet til det amerikanske børstilsyn SEC.

Mason ejer stadig 7,1 pct. af selskabets aktier, og han trak 160 mio. kr. ud af selskabet allerede inden børsnoteringen.

Men faktisk kunne hans aktieformue være meget større. Groupon gik på børsen den 4. november 2011, og dengang havde Masons aktier en værdi på 8,2 mia. kr. Efter børsnoteringen er værdien faldet med 85 pct.

På én enkelt dag faldt aktiekursen med 21 pct. sidste år efter et skuffende regnskab, hvor selskabet både måtte rapportere om et fald i antallet af nye kunder og en svagere omsætning end ventet.

Groupon er dermed et af de mange teknologi-selskaber, der har klaret sig rigtig dårligt på børsen. Facebook ligger også langt under den oprindelige kurs.

Hos Groupon kan virksomheder tilbyde rabatkuponer, men tilbuddet gælder først, hvis et bestemt antal kunder har sagt ja. Groupon beholder en provision, som typisk er halvdelen af rabatkuponens værdi.

Mange investorer og analytikere tvivler efterhånden på, om forretningsmodellen for Groupon overhovedet kan fungere. Flere af konkurrenterne har allerede givet op.

Problemer med regnskabspraksis har også svækket markedets tillid til Groupon. I 2011 måtte det amerikanske børstilsyn SEC tvinge Groupon til at ændre sine regnskabsmetoder - og det betød, at selskabets omsætning med ét slag blev halveret.

Hele Groupon-chefens morsomme farvelbrev kan læses hos The Atlantic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere