Artikel top billede

Groupon-stifter sparket ud - men kan grine hele vejen til banken

Den fyrede firmachef kan trøste sig med gigantisk formue.

Internet-kometen Groupon voksede sig hurtigt til at blive en milliard-virksomhed og nettets absolutte "darling", men selskabets fald har været næsten lige så dramatisk. I sidste uge besluttede bestyrelsen at sige farvel til den 32-årige stifter og chef for firmaet, Andrew Mason, som får ansvaret for den seneste tids nedtur.

Men der er nu ingen grund til medlidenhed. Andrew Mason forlader selskabet med aktier til en værdi af omkring 1,2 mia. kr. Det fortæller avisen Wall Street Journal og henviser til en meddelelse fra selskabet til det amerikanske børstilsyn SEC.

Mason ejer stadig 7,1 pct. af selskabets aktier, og han trak 160 mio. kr. ud af selskabet allerede inden børsnoteringen.

Men faktisk kunne hans aktieformue være meget større. Groupon gik på børsen den 4. november 2011, og dengang havde Masons aktier en værdi på 8,2 mia. kr. Efter børsnoteringen er værdien faldet med 85 pct.

På én enkelt dag faldt aktiekursen med 21 pct. sidste år efter et skuffende regnskab, hvor selskabet både måtte rapportere om et fald i antallet af nye kunder og en svagere omsætning end ventet.

Groupon er dermed et af de mange teknologi-selskaber, der har klaret sig rigtig dårligt på børsen. Facebook ligger også langt under den oprindelige kurs.

Hos Groupon kan virksomheder tilbyde rabatkuponer, men tilbuddet gælder først, hvis et bestemt antal kunder har sagt ja. Groupon beholder en provision, som typisk er halvdelen af rabatkuponens værdi.

Mange investorer og analytikere tvivler efterhånden på, om forretningsmodellen for Groupon overhovedet kan fungere. Flere af konkurrenterne har allerede givet op.

Problemer med regnskabspraksis har også svækket markedets tillid til Groupon. I 2011 måtte det amerikanske børstilsyn SEC tvinge Groupon til at ændre sine regnskabsmetoder - og det betød, at selskabets omsætning med ét slag blev halveret.

Hele Groupon-chefens morsomme farvelbrev kan læses hos The Atlantic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”