Artikel top billede

IBM-direktør Lars Bang siger, at selskabet vil fastholde sine normale licensbetingelser.

Forhandlere i klemme: IBM blokerer ny SKI-aftale

IBM afviser at levere til SKI-aftale, og en lang række forhandlere bliver nu sat i en svær klemme. IBM-direktør Lars Bang råder kunderne til at skynde sig.

IBM vil ikke give offentlige kunder særbehandling, når det gælder regler for køb og brug af softwarelicenser. Dermed blokerer producenten reelt for, at offentlige kunder kan købe IBM-software via en helt ny SKI-aftale for standardsoftware.

IBM's skridt betyder, at forhandlere som Atea, CSC, KMD og Computer Associates (CA) og producenten HP skal være leverandører på en aftale, som i praksis er ubrugelig.

Striden drejer sig om SKI's rammeaftale 02.06 for standardsoftware, som træder i kraft 1. april. Her har SKI i sit udbud stillet krav om, at de offentlige kunder skal have særbehandling med mere lempelige licensregler, end hvad der gælder for private kunder.

Men direktøren for IBM's software-forretning, Lars Bang, siger, at IBM vil fastholde sine normale licensbetingelser.

"Forhandlerne er i klemme. De kan jo ikke sælge IBM-software på de betingelser, som SKI ønsker. De troede, at de havde forhandlere på aftalen, som kunne levere på deres betingelser, men det har de altså ikke," siger Lars Bang til Channelworld.

"Det, SKI ønsker, er lempeligere krav til compliance, end vi har haft hidtil. Vi har ikke tiltrådt det, som SKI ønsker. Så hvis vi går ud og laver en licens-audit, vil vi gøre det med hjemmel i de licensregler, der hidtil har været gældende. Det vil sige, at forhandlerne ikke vil kunne levere på den aftale, der gælder fra 1. april," siger han.

Den nye SKI-aftale faldt på plads i sidste måned, men IBM har ifølge Lars Bang meddelt SKI, at det er de normale licensregler, der gælder - uanset hvad der ligger i SKI's betingelser.

"Vi havde en snak med SKI, hvor vi forelagde dem det her. Det blev de lidt overraskede over og sagde, at de ville gå i tænkeboks. Men siden har vi ikke hørt noget," siger Lars Bang.

Han forklarer, at IBM af princip ikke vil fravige sine licensbetingelser, fordi det vil betyde, at kunderne får forskellige vilkår.

"Der er tale om ret væsentlige ændringer i vores betingelser, og vi kan ikke give SKI-kunder lov til at licensere på andre betingelser end andre kunder. Det ville få meget store konsekvenser i form af andre kunder, der ville kræve de samme betingelser," siger Lars Bang.

Den nye softwareaftale træder i kraft 1. april, og indtil da har de offentlige kunder stadig mulighed for at købe ind på den eksisterende aftale.

"På den korte bane har vi opfordret til, at kunderne skynder sig at få deres indkøb ordnet," slutter Lars Bang.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.