Artikel top billede

IBM-direktør Lars Bang siger, at selskabet vil fastholde sine normale licensbetingelser.

Forhandlere i klemme: IBM blokerer ny SKI-aftale

IBM afviser at levere til SKI-aftale, og en lang række forhandlere bliver nu sat i en svær klemme. IBM-direktør Lars Bang råder kunderne til at skynde sig.

IBM vil ikke give offentlige kunder særbehandling, når det gælder regler for køb og brug af softwarelicenser. Dermed blokerer producenten reelt for, at offentlige kunder kan købe IBM-software via en helt ny SKI-aftale for standardsoftware.

IBM's skridt betyder, at forhandlere som Atea, CSC, KMD og Computer Associates (CA) og producenten HP skal være leverandører på en aftale, som i praksis er ubrugelig.

Striden drejer sig om SKI's rammeaftale 02.06 for standardsoftware, som træder i kraft 1. april. Her har SKI i sit udbud stillet krav om, at de offentlige kunder skal have særbehandling med mere lempelige licensregler, end hvad der gælder for private kunder.

Men direktøren for IBM's software-forretning, Lars Bang, siger, at IBM vil fastholde sine normale licensbetingelser.

"Forhandlerne er i klemme. De kan jo ikke sælge IBM-software på de betingelser, som SKI ønsker. De troede, at de havde forhandlere på aftalen, som kunne levere på deres betingelser, men det har de altså ikke," siger Lars Bang til Channelworld.

"Det, SKI ønsker, er lempeligere krav til compliance, end vi har haft hidtil. Vi har ikke tiltrådt det, som SKI ønsker. Så hvis vi går ud og laver en licens-audit, vil vi gøre det med hjemmel i de licensregler, der hidtil har været gældende. Det vil sige, at forhandlerne ikke vil kunne levere på den aftale, der gælder fra 1. april," siger han.

Den nye SKI-aftale faldt på plads i sidste måned, men IBM har ifølge Lars Bang meddelt SKI, at det er de normale licensregler, der gælder - uanset hvad der ligger i SKI's betingelser.

"Vi havde en snak med SKI, hvor vi forelagde dem det her. Det blev de lidt overraskede over og sagde, at de ville gå i tænkeboks. Men siden har vi ikke hørt noget," siger Lars Bang.

Han forklarer, at IBM af princip ikke vil fravige sine licensbetingelser, fordi det vil betyde, at kunderne får forskellige vilkår.

"Der er tale om ret væsentlige ændringer i vores betingelser, og vi kan ikke give SKI-kunder lov til at licensere på andre betingelser end andre kunder. Det ville få meget store konsekvenser i form af andre kunder, der ville kræve de samme betingelser," siger Lars Bang.

Den nye softwareaftale træder i kraft 1. april, og indtil da har de offentlige kunder stadig mulighed for at købe ind på den eksisterende aftale.

"På den korte bane har vi opfordret til, at kunderne skynder sig at få deres indkøb ordnet," slutter Lars Bang.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere