Artikel top billede

Ny tablet provokerer: Til kvinder der er for dumme til en iPad

Arabisk firma har udviklet en lyserød tablet til kvinder, som ikke kan finde ud af at bruge en iPad, men som elsker madlavning, yoga og slanketips.

En iPad er åbenbart lige lovlig kompleks for kvinder.

Det lader til at være den noget specielle tanke bag den nye tablet ePad Femme. Det er en tablet-computer fra Dubai, som er udviklet specifikt til kvinder.

Virksomheden Eurostar, der står bag den nye tablet, oplyser til den israelske avis The Jerusalem Post, at den nye tablet vil komme i en lyserød udgave og desuden vil være udstyret med en række apps, der ifølge virksomheden appellerer særligt til kvinder.

"Tabletten har en række præinstallerede apps, så du behøver blot at tænde for den, hvis du ønsker at læse om opskrifter eller yoga. Det er den perfekte gadget for kvinder, der måske finder det besværligt at downloade forskellige apps," siger Mani Nair, vicedirektør for Eurostar, ifølge Jerusalem Post.

Ud over apps om yoga og opskrifter er ePad Femme også udstyret med en app, der hedder "Womens Assistant", som giver gode råd om vægttab.

Feministblogger vil aldrig købe kvinde-tablet

Selv om Mani Nair fra Eurostar afviser, at den nye tablet er sexistisk, har den givet anledning til debat på den arabiske halvø, der er producentens hjemmemarked. 

Den feministiske saudiarabiske blogger Eman Al Nafjan siger ifølge Jerusalem Post, at hun aldrig kunne drømme om at købe et stykke lyserødt elektronik, der specifikt henvender sig til kvinder.

"Her har der altid været specielle bøger til kvinder om sex, der handler om, hvordan man tilfredsstiller sin mand og bøger om, hvordan man laver den rigtige mad til ham. Det her er bare et udtryk for, at man bruger ny teknologi til samme formål," siger hun.

Hun slår samtidig fast, at kvinder i Mellemøsten fint kan finde ud af at downloade deres egne apps og ikke har brug for en tablet med præinstallerede apps.

Saudi-kvinder lever på nettet

Ifølge Eman Al Nafjan har de fleste kvinder i Saudi Arabian, hvor hun kommer fra, høje it-kompetencer, og de arabiske kvinder er ifølge Jerusalem Post ofte højtuddannede, selv om 80 procent af dem står uden for arbejdsmarkedet.

Herudover er der forbud mod, at de kører bil og rejser uden at være i selskab med deres mand, og derfor bruger de i stedet en stor del af deres tid på nettet.

"Der er meget mindre at tage sig til her end i Vesten. Her møder du kun mennesker, som du er familie med, arbejder eller læser sammen med," siger Eman Al Nafjan. 

EPad Femme kører Android 4.0 Ice Cream Sandwich, har 16 GB indbygget hukommelse og en skærm på 8 tommmer. Ud over de særlige kvinde-apps har den også apps som Facebook, Google Talk og Youtube præinstalleret.

Ifølge det amerikanske teknologimedie Ars Technica koster ePad Femme 190 dollar, hvilket svarer til knap 1.100 danske kroner.

Læs også:

Derfor hader kvinder lyserøde gadgets  

Saudi-Arabien: Sådan skal it holde genstridige koner på plads




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere