Artikel top billede

Edgemo-direktør Lars Andersen er 45 år og gift med Susanne. De har to børn.

Edgemo-chef: Gør dog offentlige indkøb mere fleksible

Lad være med at fokusere så meget på indkøbsprisen, advarer edgemo-direktør Lars Andersen. Hvis han var it-minister, skulle der være mere plads til individuelle indkøb.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Tempoet er højt, og der er plads til store tanker - intet er umuligt for den, der bærer viljen. Bare se Janus Friis med Skype og de tre iværksættere bag Podio. De fik en god idé, forfulgte den, og nu er resultatet af deres ideer en del af Microsoft og Citrix' globale løsninger. Generelt er vores branche i høj grad med til at præge udviklingen. Vi hjælper virksomhederne med at blive mere konkurrencedygtige på den store scene. Udnytter man ikke virksomhedens muligheder med it i dag, taber man terræn.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Avancen i branchen er blevet meget lav, og vi er mange spillere, der kæmper om den samme sag. Jeg bryder mig ikke om, når fokus på virksomhedens behov blindt erstattes af bedste indkøbspris. Det indfrier ikke virksomhedens behov og risikerer i sidste ende blot at kræve nye investeringer. Eksempelvis tvinges kommuner ind i faste indkøbsmønstre, som ikke nødvendigvis gavner dem. Der skal være plads til en vis grad af individualisme - og en fair handel for alle parter.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Muligheden for at starte en ny virksomhed trods krisetider. Tilliden fra kolleger, kunder, investorer og partnere, og troen på at vi kan gøre en forskel.

Og hvad vil du helst glemme?

Dagene med alt for meget rutinearbejde.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har stor respekt for tidligere bestyrelsesformand for Lorenzen & Dalgaard, Peter Rasmussen. Peter har hjulpet mig i forhold til mit mindset i forbindelse med etableringen af edgemo. Coach er et fortærsket ord i dag, men Peter har en naturlig evne til at få det bedste frem i mig.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Det, jeg laver nu, ER mit drømmejob. Ingen barrierer, ingen navlepilleri. Kun mennesker, som har lyst til at få edgemo til at blive en kæmpe succes.

Hvad er lige nu den største trussel mod it-branchen?

Det, der lige nu kan syne som store trusler, er ofte noget, vi om 10 år kun trækker på skuldrene af. Ikke at vi skal negligere trusler, men det kan være sundt af og til at se tingene i et større perspektiv.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville overveje at gøre plads til mere individuelle løsninger i det offentlige indkøb. Give beslutningstagerne mulighed for at vælge ud fra det reeelle behov. Omvendt gælder det også at sikre, at vi eksempelvis ikke ender ud i fem patientjournalsystemer i et land med fem millioner indbyggere.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Jeg holder fokus på, hvilke opgaver der er vigtige og skaber værdi, og prioriterer min tid derefter. Naturligvis med en sund respekt for betydningen af opgaven for mine kolleger og samarbejdspartnere.

Hvordan kobler du af?

Med en god film, en løbetur eller ved at være sammen med familien og vennerne. Derudover spiller jeg tenorsaxofon i et big band. Det er hyggeligt, og så er det fantastisk at høre, hvordan musikken løfter sig, når hver mand yder sit bedste. En god parallel til hverdagen i edgemo.

Hvad laver du om ti år?

Det ved jeg heldigvis ikke. Jeg kan godt lide ikke altid at vide, hvad der skal ske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere