Artikel top billede

Edgemo-direktør Lars Andersen er 45 år og gift med Susanne. De har to børn.

Edgemo-chef: Gør dog offentlige indkøb mere fleksible

Lad være med at fokusere så meget på indkøbsprisen, advarer edgemo-direktør Lars Andersen. Hvis han var it-minister, skulle der være mere plads til individuelle indkøb.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Tempoet er højt, og der er plads til store tanker - intet er umuligt for den, der bærer viljen. Bare se Janus Friis med Skype og de tre iværksættere bag Podio. De fik en god idé, forfulgte den, og nu er resultatet af deres ideer en del af Microsoft og Citrix' globale løsninger. Generelt er vores branche i høj grad med til at præge udviklingen. Vi hjælper virksomhederne med at blive mere konkurrencedygtige på den store scene. Udnytter man ikke virksomhedens muligheder med it i dag, taber man terræn.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Avancen i branchen er blevet meget lav, og vi er mange spillere, der kæmper om den samme sag. Jeg bryder mig ikke om, når fokus på virksomhedens behov blindt erstattes af bedste indkøbspris. Det indfrier ikke virksomhedens behov og risikerer i sidste ende blot at kræve nye investeringer. Eksempelvis tvinges kommuner ind i faste indkøbsmønstre, som ikke nødvendigvis gavner dem. Der skal være plads til en vis grad af individualisme - og en fair handel for alle parter.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Muligheden for at starte en ny virksomhed trods krisetider. Tilliden fra kolleger, kunder, investorer og partnere, og troen på at vi kan gøre en forskel.

Og hvad vil du helst glemme?

Dagene med alt for meget rutinearbejde.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har stor respekt for tidligere bestyrelsesformand for Lorenzen & Dalgaard, Peter Rasmussen. Peter har hjulpet mig i forhold til mit mindset i forbindelse med etableringen af edgemo. Coach er et fortærsket ord i dag, men Peter har en naturlig evne til at få det bedste frem i mig.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Det, jeg laver nu, ER mit drømmejob. Ingen barrierer, ingen navlepilleri. Kun mennesker, som har lyst til at få edgemo til at blive en kæmpe succes.

Hvad er lige nu den største trussel mod it-branchen?

Det, der lige nu kan syne som store trusler, er ofte noget, vi om 10 år kun trækker på skuldrene af. Ikke at vi skal negligere trusler, men det kan være sundt af og til at se tingene i et større perspektiv.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville overveje at gøre plads til mere individuelle løsninger i det offentlige indkøb. Give beslutningstagerne mulighed for at vælge ud fra det reeelle behov. Omvendt gælder det også at sikre, at vi eksempelvis ikke ender ud i fem patientjournalsystemer i et land med fem millioner indbyggere.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Jeg holder fokus på, hvilke opgaver der er vigtige og skaber værdi, og prioriterer min tid derefter. Naturligvis med en sund respekt for betydningen af opgaven for mine kolleger og samarbejdspartnere.

Hvordan kobler du af?

Med en god film, en løbetur eller ved at være sammen med familien og vennerne. Derudover spiller jeg tenorsaxofon i et big band. Det er hyggeligt, og så er det fantastisk at høre, hvordan musikken løfter sig, når hver mand yder sit bedste. En god parallel til hverdagen i edgemo.

Hvad laver du om ti år?

Det ved jeg heldigvis ikke. Jeg kan godt lide ikke altid at vide, hvad der skal ske.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere