Artikel top billede

Brug og smid væk: Intelligent ur kan ikke repareres

Glem alt om at få repareret det nye smartwatch Pebble, hvis det går i stykker.

Nu har hardware-eksperterne hos iFixit analyseret det nye smartwatch Pebble, der blev lanceret i januar efter en meget vellykket kampagne på crowdfunding-platformen Kickstarter. Næsten 70.000 brugere har støttet projektet på Kickstarter og bidraget med et samlet beløb på omkring 60 millioner kroner.

Det populære websted iFixit er kendt for sine "teardowns". Her tager man de nyeste it-produkter, typisk fra Apple, og piller dem fra hinanden - både bogstaveligt og i overført betydning. Denne gang er det så Pebble, der er kommet under kærlig behandling.

Det gik ikke så godt. For at kunne åbne urets kabinet har man forsigtigt varmet uret op, så limen blev blød. Men det førte til, at display-glasset knækkede.

"Det er umuligt at åbne enheden uden at ødelægge den eller i det mindste kompromittere den vandtætte skal, hvilket gør det urealistisk at gennemføre interne reparationer," konstaterer iFixit.

Det betyder også, at batteriet heller ikke kan skiftes ud. Her hjælper det dog en smule, at uret bruger elektronisk blæk, som ikke tærer voldsomt på batteriet. Det anslås, at batteriets levetid (og dermed også urets) ligger på mellem 6 og 10 år.

Den tekniske analyse viser, at uret indeholder en Cortex-M3 ARM-processor og en Bluetooth-chip fra Texas Instruments.

Pebble bruger elektronisk blæk i sit 1,26-tommers display på 144 x 168 pixels, og den kan forbindes til iPhone og Android-telefoner. Selv om der er tale om elektronisk papir, er det også muligt at se klokken om natten - der er indbygget et baglys i uret.

Der er også et indbygget magnetometer, så uret kan bruges som et elektronisk kompas, og en bevægelsessensor sørger for, at man kan styre uret ved at ryste med håndleddet.

Pebble koster omkring 1.000 kr. for alle dem, der ikke har bestilt på Kickstarter.

Hos iFixit fortæller man, at producenten arbejder på et recycling-program for døde Pebble-ure. Det kan hurtigt blive et problem, når uret ikke kan repareres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere