Artikel top billede

Brug og smid væk: Intelligent ur kan ikke repareres

Glem alt om at få repareret det nye smartwatch Pebble, hvis det går i stykker.

Nu har hardware-eksperterne hos iFixit analyseret det nye smartwatch Pebble, der blev lanceret i januar efter en meget vellykket kampagne på crowdfunding-platformen Kickstarter. Næsten 70.000 brugere har støttet projektet på Kickstarter og bidraget med et samlet beløb på omkring 60 millioner kroner.

Det populære websted iFixit er kendt for sine "teardowns". Her tager man de nyeste it-produkter, typisk fra Apple, og piller dem fra hinanden - både bogstaveligt og i overført betydning. Denne gang er det så Pebble, der er kommet under kærlig behandling.

Det gik ikke så godt. For at kunne åbne urets kabinet har man forsigtigt varmet uret op, så limen blev blød. Men det førte til, at display-glasset knækkede.

"Det er umuligt at åbne enheden uden at ødelægge den eller i det mindste kompromittere den vandtætte skal, hvilket gør det urealistisk at gennemføre interne reparationer," konstaterer iFixit.

Det betyder også, at batteriet heller ikke kan skiftes ud. Her hjælper det dog en smule, at uret bruger elektronisk blæk, som ikke tærer voldsomt på batteriet. Det anslås, at batteriets levetid (og dermed også urets) ligger på mellem 6 og 10 år.

Den tekniske analyse viser, at uret indeholder en Cortex-M3 ARM-processor og en Bluetooth-chip fra Texas Instruments.

Pebble bruger elektronisk blæk i sit 1,26-tommers display på 144 x 168 pixels, og den kan forbindes til iPhone og Android-telefoner. Selv om der er tale om elektronisk papir, er det også muligt at se klokken om natten - der er indbygget et baglys i uret.

Der er også et indbygget magnetometer, så uret kan bruges som et elektronisk kompas, og en bevægelsessensor sørger for, at man kan styre uret ved at ryste med håndleddet.

Pebble koster omkring 1.000 kr. for alle dem, der ikke har bestilt på Kickstarter.

Hos iFixit fortæller man, at producenten arbejder på et recycling-program for døde Pebble-ure. Det kan hurtigt blive et problem, når uret ikke kan repareres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere