Artikel top billede

Brug og smid væk: Intelligent ur kan ikke repareres

Glem alt om at få repareret det nye smartwatch Pebble, hvis det går i stykker.

Nu har hardware-eksperterne hos iFixit analyseret det nye smartwatch Pebble, der blev lanceret i januar efter en meget vellykket kampagne på crowdfunding-platformen Kickstarter. Næsten 70.000 brugere har støttet projektet på Kickstarter og bidraget med et samlet beløb på omkring 60 millioner kroner.

Det populære websted iFixit er kendt for sine "teardowns". Her tager man de nyeste it-produkter, typisk fra Apple, og piller dem fra hinanden - både bogstaveligt og i overført betydning. Denne gang er det så Pebble, der er kommet under kærlig behandling.

Det gik ikke så godt. For at kunne åbne urets kabinet har man forsigtigt varmet uret op, så limen blev blød. Men det førte til, at display-glasset knækkede.

"Det er umuligt at åbne enheden uden at ødelægge den eller i det mindste kompromittere den vandtætte skal, hvilket gør det urealistisk at gennemføre interne reparationer," konstaterer iFixit.

Det betyder også, at batteriet heller ikke kan skiftes ud. Her hjælper det dog en smule, at uret bruger elektronisk blæk, som ikke tærer voldsomt på batteriet. Det anslås, at batteriets levetid (og dermed også urets) ligger på mellem 6 og 10 år.

Den tekniske analyse viser, at uret indeholder en Cortex-M3 ARM-processor og en Bluetooth-chip fra Texas Instruments.

Pebble bruger elektronisk blæk i sit 1,26-tommers display på 144 x 168 pixels, og den kan forbindes til iPhone og Android-telefoner. Selv om der er tale om elektronisk papir, er det også muligt at se klokken om natten - der er indbygget et baglys i uret.

Der er også et indbygget magnetometer, så uret kan bruges som et elektronisk kompas, og en bevægelsessensor sørger for, at man kan styre uret ved at ryste med håndleddet.

Pebble koster omkring 1.000 kr. for alle dem, der ikke har bestilt på Kickstarter.

Hos iFixit fortæller man, at producenten arbejder på et recycling-program for døde Pebble-ure. Det kan hurtigt blive et problem, når uret ikke kan repareres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.