Artikel top billede

Computercity-koncernen bløder blodrødt

Femte underskud i træk hos de danske Computercity-butikkers svenske moderselskab.

Selv om flere aktører - herunder Expert - er bukket under på det svenske forbrugerelektronikmarked, så er det fortsat et benhårdt marked.

Det er i hvert fald indtrykket, hvis man ser på regnskabstallene fra den  svenske Siba-kæde, som bestemt ikke ligner en succes. Kæden er lige kommet med et regnskab, der viser at Siba tabte 99 millioner svenske kroner sidste år (knap 88 millioner danske kroner).

Siba er moderselskab til de danske Computercity-butikker.

Det store tab er det femte minus i træk for Siba-kæden, der i forrige regnskabsår kom ud med et minus på 72 millioner svenske kroner.

Men trods de store underskud er Siba ikke på vej til at give op.

I årsberetningen skriver koncerndirektør Fabian Bengtsson i følge Dagens Nyheter at, "der er opstået muligheder i den nye markedssituation".  Han hævder samtidig, at Siba har vundet markedsandele.

Men samtidig har Siba dog - modsat konkurrenterne fra Elgiganten - besluttet at skrotte salget af hårde hvidevarer og vil fremover koncentrere sig som salget af forbrugerelektronik.

SIba havde i regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af august 2012 en omsætning på 2,6 milliarder svenske kroner. Det svarer til 2,3 milliarder danske kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere