Artikel top billede

Computercity-koncernen bløder blodrødt

Femte underskud i træk hos de danske Computercity-butikkers svenske moderselskab.

Selv om flere aktører - herunder Expert - er bukket under på det svenske forbrugerelektronikmarked, så er det fortsat et benhårdt marked.

Det er i hvert fald indtrykket, hvis man ser på regnskabstallene fra den  svenske Siba-kæde, som bestemt ikke ligner en succes. Kæden er lige kommet med et regnskab, der viser at Siba tabte 99 millioner svenske kroner sidste år (knap 88 millioner danske kroner).

Siba er moderselskab til de danske Computercity-butikker.

Det store tab er det femte minus i træk for Siba-kæden, der i forrige regnskabsår kom ud med et minus på 72 millioner svenske kroner.

Men trods de store underskud er Siba ikke på vej til at give op.

I årsberetningen skriver koncerndirektør Fabian Bengtsson i følge Dagens Nyheter at, "der er opstået muligheder i den nye markedssituation".  Han hævder samtidig, at Siba har vundet markedsandele.

Men samtidig har Siba dog - modsat konkurrenterne fra Elgiganten - besluttet at skrotte salget af hårde hvidevarer og vil fremover koncentrere sig som salget af forbrugerelektronik.

SIba havde i regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af august 2012 en omsætning på 2,6 milliarder svenske kroner. Det svarer til 2,3 milliarder danske kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.