Artikel top billede

Fortæl Google hvad der skal ske med dine data efter din død

Nu kan Google-brugere lave et digitalt testamente og bestemme, hvordan deres data skal håndteres efter døden.

Hvad skal der ske med dine billeder, e-mails og dokumenter, når du er død? Google er nu klar med en ny funktion, hvor du kan indstille, hvad der skal ske med dine data efter døden. Her kan du blandt andet bestemme, at alle data skal slettes, hvis kontoen har været inaktiv i en bestemt periode. Du kan også udpege personer, som skal modtage alle eller nogle af dine data.

Den nye funktion "Administration af inaktiv konto" findes under Googles kontoindstillinger. Her kan du bestemme, om og hvornår din konto behandles som inaktiv, hvad der sker med dine data, og hvem der underrettes.

Først skal du indstille en timeout-periode, efter hvilken din konto bliver regnet som inaktiv. Det kan være tre, seks, ni eller tolv måneder. Denne periode bliver beregnet ud fra det seneste login på Google-kontoen. Der sendes så en e-mail eller sms, når perioden er udløbet.

Du kan så tilføje betroede kontaktpersoner, der skal have besked om, at kontoen ikke længere bruges, og du har mulighed for at dele data med dem. Desuden er der mulighed for at få Google til at slette den aktive konto, når alle de indstillede handlinger er gennemført.

Der kan indstilles op til 10 kontaktpersoner, som skal informeres, hvis din konto er inaktiv. For hver enkelt person kan du vælge, hvilke data der skal deles.

Hvis du har indstillet, at kontoen skal slettes, bliver alle data fjernet fra tjenester som Google+, Blogger, Google Drive, Gmail, Picasa, Google Voice og Youtube.

I denne tyske blog forklarer Google, at funktionen skal gøre det lettere at forberede dit digitale liv efter døden og samtidig hjælpe dine pårørende og venner.

Hos den populære tjeneste Evernote er man også på vej med en funktion, der skal administrere dine beskeder efter døden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.