Artikel top billede

Efter hård minister-kritik: Nu bliver kontroversiel bryst-app trukket tilbage

En fræk dansk app er blevet fjernet, efter at den er blevet udsat for hård kritik.

Privathospitalet Aleris-Hamlet har nu trukket en kontroversiel app tilbage, der gjorde det muligt for brugere at se sig selv med større bryster.

Appen med navnet Brystguiden blev udsendt i mandags, og tilbagetrækningen kommer, efter at hospitalet gennem de seneste dage har været gennem et politisk stormvejr.

"Den har mødt voldsommere kritik end forventet. Da en del tydeligvis er blevet stødt, har vi besluttet at trække applikationen tilbage i dag, onsdag, siger Nis Alstrup, administrerende direktør for Aleris-Hamlet Hospitaler, i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.

Umiddelbart før tilbagetrækningen var sundhedsminister Astrid Krag (SF) ude med en skarp kritik af app'en, hvor hun i en Facebook-opdatering skrev følgende:

"En ny applikation til mobiltelefoner skal lokke unge piger til at købe større bryster af et privathospital. Helt ærligt! Brystforstørrende og kosmetiske operationer er en alvorlig affære, som det kan være svært at gennemskue konsekvenserne af i en meget ung alder."

Hospital: App kan hjælpe kvinder
Tidligere på ugen forsvarede hospitalet, der er Danmarks største udbyder af brystforstørrende operationer, ellers app'en.

I et interview med MetroXpress forklarede Bo Jønsson, der er overlæge ved hospitalet, at app'en kan hjælpe kvinder med at tage den rette beslutning, før de kaster sig ud i en brystoperation.

"Meget grundige overvejelser og ikke mindst en undersøgelse hos en ekspert bør gå forud, inden man træffer beslutning om operation. App'en er tænkt som et af de første skridt i denne proces," sagde Bo Jønsson til MetroXpress tidligere på ugen.

App'en fungerer på den måde, at brugeren kan tage et foto af sig selv med sin smartphone, og efterfølgende kan man markere brysterne med to cirkler på fotoet.

Herefter kan brugeren trække ud i cirklerne og på den måde gøre brysterne større.

Læs også:

ComOFF: Ingen bryster på iPhone 

Åh nej! Her er verdens pinligste firma-koks på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.