Artikel top billede

Ups'er - SKAT ledte efter skjulte formuer i dine Google-søgninger

"Vi kan se, du har søgt på en dyr ting. Har du betalt din SKAT?"

Søgte du i morges på luksusbilmærker som "Porsche", "Lamborghini" og "Ferrari" i Google, fik du blandt andet følgende tekst-reklame:

"Vi kan se, du har søgt på en dyr ting. Har du betalt din SKAT?"

En yderst målrettet og nidkær reklame, der fik mange til at mistænke nogle af SKATs medarbejdere for at være mistroiske skrankepaver.

For kan man virkelig ikke eje eller have interesse for dyre biler - uden at blive mistænkt for at være skatteunddrager.

Reklamen indeholdt nemlig udelukkende et link med den beskrivende ordlyd: http://www.skat.dk/skattely.

Undskyld!

Men det hele er en fejl, oplyser SKAT. En manuel fejl hos mediebureauet UIM, der varetager en aktuel kampagne på vegne af SKAT.

"Det er ikke en test. Det er en manuel fejl, at de er kommet ud. De er slet ikke godkendte og skulle ikke have været på. Indholdet har ikke noget med virkeligheden at gøre," siger Lars Boesen, kundeansvarlig hos IUM til ComON.

"Hvis du har set reklamerne, så kan du se, at de har en wording og en tone, som SKAT aldrig ville bruge," uddyber han. 

Desuden er undersiden "Skattely" på Skat.dk et dødt link.

Men den forkert godkendte AdWords-reklame er ikke helt taget ud af en IUM-medarbejders frie fantasi. IUM har fået til opgave at markedsføre en aktuel kampagne fra SKAT. En kampagne der opfordrer danskere til at oplyse om uregistrerede formuer i udlandet - for i en periode at slippe med nedsat bødestraf.

Vi bremser lige den rigtige kampagne

På grund af dagens ups'er har IUM trukket håndbremsen på den rigtige kampagne. Men der kommer snart to AdWords-kampagner, der skal oplyse danskere om, at de ikke må gemme penge for SKAT uden for landet.

Men ifølge Lars Boesen skal bilfanatikere eller danskere, der søger efter liebhavervillaer og dyre champagner på Google, ikke frygte at blive udpeget som potentielle skatteunddragere.

Reklamen vil kun blive udløst af ganske få søgeord. Pt. to planlagte.

Du kalder det en manuel fejl. Men teksten er jo blevet formuleret og gjort klar. Er det noget, en medarbejder har siddet og lavet for sjovt? 

"På ingen måde. Generelt når man laver den slags kampagner, så lægger man ting sammen og eksperimenterer. Der er altid noget, som ender med aldrig at se dagens lys. Uheldigvis er det her blevet klikket "aktivt". Det er en tekst, der er lavet i processen," siger Lars Boesen.

LÆS OGSÅ:

Skattesnyder pralede på nettet - SKAT kiggede med




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere