Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Ups'er - SKAT ledte efter skjulte formuer i dine Google-søgninger

"Vi kan se, du har søgt på en dyr ting. Har du betalt din SKAT?"

Søgte du i morges på luksusbilmærker som "Porsche", "Lamborghini" og "Ferrari" i Google, fik du blandt andet følgende tekst-reklame:

"Vi kan se, du har søgt på en dyr ting. Har du betalt din SKAT?"

En yderst målrettet og nidkær reklame, der fik mange til at mistænke nogle af SKATs medarbejdere for at være mistroiske skrankepaver.

For kan man virkelig ikke eje eller have interesse for dyre biler - uden at blive mistænkt for at være skatteunddrager.

Reklamen indeholdt nemlig udelukkende et link med den beskrivende ordlyd: http://www.skat.dk/skattely.

Undskyld!

Men det hele er en fejl, oplyser SKAT. En manuel fejl hos mediebureauet UIM, der varetager en aktuel kampagne på vegne af SKAT.

"Det er ikke en test. Det er en manuel fejl, at de er kommet ud. De er slet ikke godkendte og skulle ikke have været på. Indholdet har ikke noget med virkeligheden at gøre," siger Lars Boesen, kundeansvarlig hos IUM til ComON.

"Hvis du har set reklamerne, så kan du se, at de har en wording og en tone, som SKAT aldrig ville bruge," uddyber han. 

Desuden er undersiden "Skattely" på Skat.dk et dødt link.

Men den forkert godkendte AdWords-reklame er ikke helt taget ud af en IUM-medarbejders frie fantasi. IUM har fået til opgave at markedsføre en aktuel kampagne fra SKAT. En kampagne der opfordrer danskere til at oplyse om uregistrerede formuer i udlandet - for i en periode at slippe med nedsat bødestraf.

Vi bremser lige den rigtige kampagne

På grund af dagens ups'er har IUM trukket håndbremsen på den rigtige kampagne. Men der kommer snart to AdWords-kampagner, der skal oplyse danskere om, at de ikke må gemme penge for SKAT uden for landet.

Men ifølge Lars Boesen skal bilfanatikere eller danskere, der søger efter liebhavervillaer og dyre champagner på Google, ikke frygte at blive udpeget som potentielle skatteunddragere.

Reklamen vil kun blive udløst af ganske få søgeord. Pt. to planlagte.

Du kalder det en manuel fejl. Men teksten er jo blevet formuleret og gjort klar. Er det noget, en medarbejder har siddet og lavet for sjovt? 

"På ingen måde. Generelt når man laver den slags kampagner, så lægger man ting sammen og eksperimenterer. Der er altid noget, som ender med aldrig at se dagens lys. Uheldigvis er det her blevet klikket "aktivt". Det er en tekst, der er lavet i processen," siger Lars Boesen.

LÆS OGSÅ:

Skattesnyder pralede på nettet - SKAT kiggede med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.