Artikel top billede

Adobe spænder ben: Du må ikke opdatere automatisk

Smart opdateringsværktøj må ikke opdatere Flash.

Den smarte tjeneste Ninite.com, som sparer mange systemadministratorer meget tid, er ikke længere så smart.

Tjenesten kan bruges til at installere og opdatere en stor bunke programmer med ganske få klik på en computer - eller på mange computere i et netværk. I stedet for at installere Skype, virusbeskyttelse og andre programmer hver for sig, kan man lave pakker, der klarer installereringerne med et snuptag.

Men Adobe vil ikke længere tillade, at Flash kan installeres på den måde.

"Adobe har bedt os om at fjerne Flash fra vores gratistjeneste. Adobe ønsker, at brugere skal hente Flash fra deres eget site nu. Det er ikke kun noget, de har sagt til os. De har også bedt andre download-sider om at fjerne Flash-download," har Ninite-udvikleren skrevet.

Flere har forgæves beklaget sig til Adobe.

En sys-admins schweizerkniv

Det kan godt være, at Ninite er en tredjepartsportal, og at det kunne være med til at skabe usikkerhed, at tjenesten skal udbrede Flash-tilføjelsen og efterfølgende opdateringer.

Men The Register mener, at Adobe burde have givet udvikleren af Ninite et job i stedet for at fjerne Flash-muligheden på hans side. Blandt andet fordi tjenesten gennem årene har fået et godt ry som troværdig og sikker.

Den betalte erhvervsversion af Ninite Pro kan dog stadig hente Flash direkte.

Kender du nogle gode alternativer til Ninite?

LÆS OGSÅ:

Sådan får du en suveræn start med dine nye PC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere