Artikel top billede

Adobe spænder ben: Du må ikke opdatere automatisk

Smart opdateringsværktøj må ikke opdatere Flash.

Den smarte tjeneste Ninite.com, som sparer mange systemadministratorer meget tid, er ikke længere så smart.

Tjenesten kan bruges til at installere og opdatere en stor bunke programmer med ganske få klik på en computer - eller på mange computere i et netværk. I stedet for at installere Skype, virusbeskyttelse og andre programmer hver for sig, kan man lave pakker, der klarer installereringerne med et snuptag.

Men Adobe vil ikke længere tillade, at Flash kan installeres på den måde.

"Adobe har bedt os om at fjerne Flash fra vores gratistjeneste. Adobe ønsker, at brugere skal hente Flash fra deres eget site nu. Det er ikke kun noget, de har sagt til os. De har også bedt andre download-sider om at fjerne Flash-download," har Ninite-udvikleren skrevet.

Flere har forgæves beklaget sig til Adobe.

En sys-admins schweizerkniv

Det kan godt være, at Ninite er en tredjepartsportal, og at det kunne være med til at skabe usikkerhed, at tjenesten skal udbrede Flash-tilføjelsen og efterfølgende opdateringer.

Men The Register mener, at Adobe burde have givet udvikleren af Ninite et job i stedet for at fjerne Flash-muligheden på hans side. Blandt andet fordi tjenesten gennem årene har fået et godt ry som troværdig og sikker.

Den betalte erhvervsversion af Ninite Pro kan dog stadig hente Flash direkte.

Kender du nogle gode alternativer til Ninite?

LÆS OGSÅ:

Sådan får du en suveræn start med dine nye PC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.