Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Mars-robottens lillebror skal køre rundt på Grønland

NASA sender nu en selvkørende robot til Grønland for at måle indlandsisens tykkelse.

Det er ikke kun Mars, der skal udforskes med robotter. Nu vil NASA også sende en selvkørende robot på opdagelsesrejse til Grønland. Det er en mere simpel model end robotten Curiosity, der landede på Mars i august sidste år.

NASA fortæller, at robotten Grover skal testes mellem den 3. maj og 8. juni i den højeste del af Grønland. Her skal den autonome robot selv køre rundt og måle isens tykkelse.

Navnet er en forkortelse for Greenland Rover and Goddard Remotely Operated Vehicle for Exploration and Research.

Robotten har en længde på to meter, og den vejer omkring 400 kilo. Den henter energi fra solpaneler og kører rundt med en beskeden hastighed på 2 km/t. Robot er udstyret med en jordradar og forskellige andre instrumenter.

Forskerne fortæller, at Grover i første omgang skal kommunikere med basislejren over Wi-Fi inden for en afstand på fem kilometer, men senere skal den skifte til satellit-kommunikation.

Til juni vil forskerne også teste en anden selvkørende robot, Cool Robot, som skal samle data om isen og atmosfæren i Arktis.

Forældet teknologi

Som ComON kunne fortælle sidste år, er computerne i NASA's robotter forholdsvis primitive. Mars-robotten Curiosity indeholder to redundante computere med hver en processor på op mod 200 MHz, 256 MB hukommelse og 2 GB Flash-lagerplads.

De tekniske specifikationer er altså mindre imponerende end de smartphones, som de fleste af os går rundt med i lommen.

Men NASA har ekstremt store krav til driftssikkerheden og bruger kun gennemprøvet teknologi, der allerede er testet i rummet. Det er trods alt ikke muligt at sende en tekniker til Mars og udskifte en komponent, hvis den går i stykker.

Forbindelsen mellem Mars og Jorden er heller ikke imponerende hurtig. Det anslås, at robotten sender omkring 30 MB om dagen.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Experienced SAP Finance Consultant – Digital

9altitudes Denmark

Dynamics 365 FO Konsulent

Center Danmark Fonden

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere