Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Yousee: Derfor får kunder ingen kompensation efter nedbrud

1,2 millioner husstande har i flere dage måtte trækkes med flimrende eller helt manglende tv-kanaler. Alligevel får kunderne ikke udbetalt nogen kompensation for det lange nedbrud. Se her hvorfor.

TDC's tv-udbyder, Yousee, har fredag haft samlet sine topfolk for at skabe overblik over det nedbrud, som begyndte natten til onsdag, og som stadig huserer på enkelte kanaler i selskabets store tv-pakke.

Det har resulteret i, at de 1,2 millioner berørte husstande i det flere dage lange tv-knas hos Yousee kan skyde en hvid pil efter at få erstatning.

"Yousee har konstateret, at fire kanaler har været afbrudt i mere end 48 timer. På den baggrund har man valgt, at der ikke kan udbetales kompensation. Det skyldes, at det vil falde under bagatelgrænsen i Yousees aftalevilkår, hvis man udregner beløbet for de fire manglende kanaler," forklarer presserådgiver hos TDC, Rasmus Avnskjold, til Computerworld.

I Yousees aftalevilkår fremgår det, at bagatelgrænsen ligger på 25 kroner.

De mindste blev ramt

De fire konstant afbrudte tv-kanaler er Thai TV, Kanalsport, National Geographic og TNT.

At det netop er disse fire kanaler, der har været i sort, er ingen tilfældighed.

"Yousee har under forløbet valgt at prioritere de kanaler, som har flest seere, og de fire berørte kanaler er derfor fire relativt små kanaler med lave seertal," forklarer Rasmus Avnskjold.

Men folk har jo betalt for dem alligevel?

"Ja, men Yousee har valgt denne prioritering, fordi færrest mulige skulle være ramt af nedbrud," lyder svaret fra Rasmus Avnskjold.

Den rungende undskyldning

Presserådgiveren hos TDC beklager, at Yousee-kunderne har måttet trækkes med flimmer, pixelering, manglende kanaler og lyd i flere dage.

"Der skal lyde en stor, rungende undskyldning herfra," siger han i kølvandet på nyheden om, at der altså ikke bliver tale om en kompensation til Yousees kunder.

Så udover den rungende undskyldning, kan Yousee-kunderne også se frem til et rungende nul på den kreditnota, som mange kunder ifølge tv-udbyderens Facebook-side havde set frem til.

Læs også:

YouSee-nedbrud på tredje døgn: Kunder kræver erstatning

Derfor blev millioner af danskere ramt af stort Yousee-nedbrud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere