Artikel top billede

Konsolidering i markedet: Nordisk distributør køber konkurrent

Opkøb af distributør følger kort efter at konkurrent købte dansk distributør.

"Mine medarbejdere blev glade, da de hørte, at vi har købt Xitnordic," fortæller Jørgen Veith-Sørensen, der er dansk country manager for Tura Scandinavia.

Tura Scandinavia har netop købt distributøren Xitnordic, som er specialist indenfor distribution af action-kameraer. Det er en af de helt store trends blandt folk, der bevæger sig hurtigt - hvad enten det er på ski, cykel eller skateboard.

Dermed puster den svenskejede distributør til den konsolidering mellem tilbehørsdistributører i Norden, som der efterhånden tegner sig et tydeligt billede af. Det er kun en måned siden, at svenske Deltaco købte den store danske tilbehørsdistributør Aurora Group.

Når Jørgen Veith-Sørensens medarbejdere glæder sig over købet af norske Xitnordic, skyldes det, at actionkameraer ifølge ham passer godt ind i den kundeportefølje, som Tura Scandinavia i forvejen har.

"Det er da et segment, jeg selv længe har været lun på. Det ligger i naturlig forlængelse af vores nuværende distribution. Også selv om det er hardware, som vi ikke har gjort os i tidligere. Vi er jo specialister i tilbehør," siger Jørgen Veith-Sørensen.

Xitnordic har den nordiske distribution af de to actionkamera-producenter Contour og Drift.

Tura Scandinavia vil drive Xit nordic videre som et separat selskab, men flytte logistikken til Tura Scandinavias nordiske centrallager i Nässjö.

I Danmark, hvor Xitnordic ikke har egne folk, bliver det Tura Scandinavias danske afdeling, der kommer til at stå for salget.

"Det er rationelt at gøre det på den måde, Vi er ude hos kunderne i forvejen," siger den danske country manager, som dog samtidig tager forbehold for, om hans organisation alligevel vil kunne dække hele markedet.

"Der vil nok være nogle dele af markedet, som Xitnordic stadig vil håndtere direkte fra Norge. For eksempel skatermiljøet. Der tror jeg ikke, vores sælgere vil komme så langt. Men den brede distribution, den tager vi," slår Jørgen Veith-Sørensen fast.

Der er ikke oplyst, hvilken pris Tura Scandinavia har betalt for Xitnordic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere