Artikel top billede

Konsolidering i markedet: Nordisk distributør køber konkurrent

Opkøb af distributør følger kort efter at konkurrent købte dansk distributør.

"Mine medarbejdere blev glade, da de hørte, at vi har købt Xitnordic," fortæller Jørgen Veith-Sørensen, der er dansk country manager for Tura Scandinavia.

Tura Scandinavia har netop købt distributøren Xitnordic, som er specialist indenfor distribution af action-kameraer. Det er en af de helt store trends blandt folk, der bevæger sig hurtigt - hvad enten det er på ski, cykel eller skateboard.

Dermed puster den svenskejede distributør til den konsolidering mellem tilbehørsdistributører i Norden, som der efterhånden tegner sig et tydeligt billede af. Det er kun en måned siden, at svenske Deltaco købte den store danske tilbehørsdistributør Aurora Group.

Når Jørgen Veith-Sørensens medarbejdere glæder sig over købet af norske Xitnordic, skyldes det, at actionkameraer ifølge ham passer godt ind i den kundeportefølje, som Tura Scandinavia i forvejen har.

"Det er da et segment, jeg selv længe har været lun på. Det ligger i naturlig forlængelse af vores nuværende distribution. Også selv om det er hardware, som vi ikke har gjort os i tidligere. Vi er jo specialister i tilbehør," siger Jørgen Veith-Sørensen.

Xitnordic har den nordiske distribution af de to actionkamera-producenter Contour og Drift.

Tura Scandinavia vil drive Xit nordic videre som et separat selskab, men flytte logistikken til Tura Scandinavias nordiske centrallager i Nässjö.

I Danmark, hvor Xitnordic ikke har egne folk, bliver det Tura Scandinavias danske afdeling, der kommer til at stå for salget.

"Det er rationelt at gøre det på den måde, Vi er ude hos kunderne i forvejen," siger den danske country manager, som dog samtidig tager forbehold for, om hans organisation alligevel vil kunne dække hele markedet.

"Der vil nok være nogle dele af markedet, som Xitnordic stadig vil håndtere direkte fra Norge. For eksempel skatermiljøet. Der tror jeg ikke, vores sælgere vil komme så langt. Men den brede distribution, den tager vi," slår Jørgen Veith-Sørensen fast.

Der er ikke oplyst, hvilken pris Tura Scandinavia har betalt for Xitnordic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.