Artikel top billede

Konsolidering i markedet: Nordisk distributør køber konkurrent

Opkøb af distributør følger kort efter at konkurrent købte dansk distributør.

"Mine medarbejdere blev glade, da de hørte, at vi har købt Xitnordic," fortæller Jørgen Veith-Sørensen, der er dansk country manager for Tura Scandinavia.

Tura Scandinavia har netop købt distributøren Xitnordic, som er specialist indenfor distribution af action-kameraer. Det er en af de helt store trends blandt folk, der bevæger sig hurtigt - hvad enten det er på ski, cykel eller skateboard.

Dermed puster den svenskejede distributør til den konsolidering mellem tilbehørsdistributører i Norden, som der efterhånden tegner sig et tydeligt billede af. Det er kun en måned siden, at svenske Deltaco købte den store danske tilbehørsdistributør Aurora Group.

Når Jørgen Veith-Sørensens medarbejdere glæder sig over købet af norske Xitnordic, skyldes det, at actionkameraer ifølge ham passer godt ind i den kundeportefølje, som Tura Scandinavia i forvejen har.

"Det er da et segment, jeg selv længe har været lun på. Det ligger i naturlig forlængelse af vores nuværende distribution. Også selv om det er hardware, som vi ikke har gjort os i tidligere. Vi er jo specialister i tilbehør," siger Jørgen Veith-Sørensen.

Xitnordic har den nordiske distribution af de to actionkamera-producenter Contour og Drift.

Tura Scandinavia vil drive Xit nordic videre som et separat selskab, men flytte logistikken til Tura Scandinavias nordiske centrallager i Nässjö.

I Danmark, hvor Xitnordic ikke har egne folk, bliver det Tura Scandinavias danske afdeling, der kommer til at stå for salget.

"Det er rationelt at gøre det på den måde, Vi er ude hos kunderne i forvejen," siger den danske country manager, som dog samtidig tager forbehold for, om hans organisation alligevel vil kunne dække hele markedet.

"Der vil nok være nogle dele af markedet, som Xitnordic stadig vil håndtere direkte fra Norge. For eksempel skatermiljøet. Der tror jeg ikke, vores sælgere vil komme så langt. Men den brede distribution, den tager vi," slår Jørgen Veith-Sørensen fast.

Der er ikke oplyst, hvilken pris Tura Scandinavia har betalt for Xitnordic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere