Artikel top billede

Masseflugt fra verdens mest populære onlinespil

I løbet af kort tid har 1,3 million spillere forladt Azeroth. Kineserne flygter trods Panda-tema.

Mellem januar og marts er antallet af abonnenter hos verdens mest populære onlinespil World of Warcraft (WoW) faldet med 1,3 millioner. Det viser de seneste tal fra udgiveren Activision Blizzard. Her forventer man også, at tallet vil fortsætte med at falde. Det er de mange nye gratis-spil, der får skylden for spillerflugten.

Men tallene viser også, at WoW især har tabt brugere i Asien. Den sidste store udvidelse, Mists of Pandaria, havde ellers et Panda-tema for at tiltrække de kinesiske spillere. Der er kun få pandaer tilbage i verden, og de fleste af dem lever i Kina, hvor dyret er et meget populært symbol.

Ligesom pandaen er WoW også truet af udryddelse i den benhårde overlevelseskamp online. WoW er dog stadig det største MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game), men mange spillere er væk nu.

I 2010 havde WoW mere end 12 millioner spillere, men nu er tallet faldet til 8,3 millioner. Det menes, at halvdelen af dem er kinesere. Derfor har det kinesiske marked en meget stor betydning for WoW-firmaet Blizzard.

I foråret 2010 måtte selskabet sige farvel til 600 medarbejdere eller omkring 10 pct. af de ansatte.

Spilfirmaet har forsøgt forskellige strategier for at holde på spillerne. Der er nu en meget begrænset free-to-play version, hvor man kan prøve en lille del af spillet uden at betale.

Den kommende lancering af efterfølgerne til Sonys PlayStation 3 og Microsofts Xbox 360 har skabt usikkerhed på spilmarkedet, og det betyder, at Blizzard forventer et vanskeligt år.

Så hjælper det heller ikke, at Nintendos nye Wii U har fået en meget lunken modtagelse indtil videre.

Activision Blizzard står også bag den populære Skylanders-serie med spil og fysiske figurer, som snart får konkurrence fra det nye Disney Infinite.

I sidste uge blev selskabet ramt af et andet pinligt problem. Flere spillede havde opdaget, at de kunne forøge deres formue i Diablo III med et lille auktions-trick. Blizzard har nu lukket for auktions-funktionen.

Danske Lego har tidligere uden held forsøgt sig med en WoW-rival, Lego Universe. Den største digitale satsning i Lego's historie blev en fiasko, og 115 ansatte blev afskediget i 2011.

Lego forsøgte at redde sit onlinespil ved at relancere det i en gratisversion, men antallet af spillere var for lille.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.