Artikel top billede

Masseflugt fra verdens mest populære onlinespil

I løbet af kort tid har 1,3 million spillere forladt Azeroth. Kineserne flygter trods Panda-tema.

Mellem januar og marts er antallet af abonnenter hos verdens mest populære onlinespil World of Warcraft (WoW) faldet med 1,3 millioner. Det viser de seneste tal fra udgiveren Activision Blizzard. Her forventer man også, at tallet vil fortsætte med at falde. Det er de mange nye gratis-spil, der får skylden for spillerflugten.

Men tallene viser også, at WoW især har tabt brugere i Asien. Den sidste store udvidelse, Mists of Pandaria, havde ellers et Panda-tema for at tiltrække de kinesiske spillere. Der er kun få pandaer tilbage i verden, og de fleste af dem lever i Kina, hvor dyret er et meget populært symbol.

Ligesom pandaen er WoW også truet af udryddelse i den benhårde overlevelseskamp online. WoW er dog stadig det største MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game), men mange spillere er væk nu.

I 2010 havde WoW mere end 12 millioner spillere, men nu er tallet faldet til 8,3 millioner. Det menes, at halvdelen af dem er kinesere. Derfor har det kinesiske marked en meget stor betydning for WoW-firmaet Blizzard.

I foråret 2010 måtte selskabet sige farvel til 600 medarbejdere eller omkring 10 pct. af de ansatte.

Spilfirmaet har forsøgt forskellige strategier for at holde på spillerne. Der er nu en meget begrænset free-to-play version, hvor man kan prøve en lille del af spillet uden at betale.

Den kommende lancering af efterfølgerne til Sonys PlayStation 3 og Microsofts Xbox 360 har skabt usikkerhed på spilmarkedet, og det betyder, at Blizzard forventer et vanskeligt år.

Så hjælper det heller ikke, at Nintendos nye Wii U har fået en meget lunken modtagelse indtil videre.

Activision Blizzard står også bag den populære Skylanders-serie med spil og fysiske figurer, som snart får konkurrence fra det nye Disney Infinite.

I sidste uge blev selskabet ramt af et andet pinligt problem. Flere spillede havde opdaget, at de kunne forøge deres formue i Diablo III med et lille auktions-trick. Blizzard har nu lukket for auktions-funktionen.

Danske Lego har tidligere uden held forsøgt sig med en WoW-rival, Lego Universe. Den største digitale satsning i Lego's historie blev en fiasko, og 115 ansatte blev afskediget i 2011.

Lego forsøgte at redde sit onlinespil ved at relancere det i en gratisversion, men antallet af spillere var for lille.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere