Indholdet af videoerne leveres nemlig ikke fra USA, men derimod direkte fra danske internetudbydere.
"Når Netflix-kunderne streamer video, hentes videoen faktisk meget tæt på kunden selv, og det betyder samtidig, at trafikken ikke skal rejse fra Danmark til Californien," siger Joris Evers, der er kommunikationsdirektør hos Netflix, til ComON.
Danske internetudbydere benytter sig nemlig af Netflix' såkaldte CDN-teknik til at levere videoerne direkte til de danske forbrugere.
Ud over den direkte leverance af video-indholdet sikrer Netflix kundernes brugeroplevelse gennem cloud-teknologi.
Indhold direkte ved internetudbyderen
Netflix giver danske internetudbydere adgang til at opsætte egne server-systemer, der overholder standarden CDN (Open Connect content delivery network).
Overordnet betyder det, at internetudbyderne opstiller systemer, der lagrer alt det danske Netflix-indhold.
Indholdet kan derefter transporteres gennem udbyderens eget netværk direkte til de Netflix-kunder, der samtidig også er kunder hos internetudbyderen.
"Det sikrer, at der ikke opstår flaskehalse i streaming-trafikken, og så har vi mulighed for at skalere løsningen, hvis mængden af brugere stiger," fortæller Joris Evers.
Netflix ønsker ikke at oplyse, hvor meget det danske materiale fylder alt i alt.
Sådan fungerer streaming-teknikken
For Netflix handler det om at placere videoerne så tæt på kunderne som overhovedet muligt.
"Internet-udbyderne har alt det danske Netflix' indhold af tv-shows og film i deres eget netværk. Det betyder, at hovedparten af trafikken er lokal og dermed hurtigere at levere," fortæller Joris Evers.
Her opdateres indholdet hos de danske internetudbydere 365 gange om året.
"Vi opdaterer videoerne, der er gemt på de danske servere, midt om natten, hvor serverne ikke topper rent trafikmæssigt," siger Joris Evers.
Artiklen fortsætter på næste side...