Artikel top billede

(Foto: Janice Chan)

Her er hemmeligheden bag Netflix' streaming-teknik

Samarbejde mellem danske internetudbydere og Netflix sikrer, at dine streamede film og tv-serier ikke hakker og sprutter. Her kan du læse, hvordan teknikken fungerer.

Når du læner dig tilbage i sofaen og nyder indholdet fra amerikanske Netflix, er det en helt særlig opsætning, der er årsag til, at streamingen afvikles, uden at video-strømmen hakker og sprutter.

Indholdet af videoerne leveres nemlig ikke fra USA, men derimod direkte fra danske internetudbydere.

"Når Netflix-kunderne streamer video, hentes videoen faktisk meget tæt på kunden selv, og det betyder samtidig, at trafikken ikke skal rejse fra Danmark til Californien," siger Joris Evers, der er kommunikationsdirektør hos Netflix, til ComON.

Danske internetudbydere benytter sig nemlig af Netflix' såkaldte CDN-teknik til at levere videoerne direkte til de danske forbrugere.

Ud over den direkte leverance af video-indholdet sikrer Netflix kundernes brugeroplevelse gennem cloud-teknologi.

Indhold direkte ved internetudbyderen
Netflix giver danske internetudbydere adgang til at opsætte egne server-systemer, der overholder standarden CDN (Open Connect content delivery network).

Overordnet betyder det, at internetudbyderne opstiller systemer, der lagrer alt det danske Netflix-indhold.

Indholdet kan derefter transporteres gennem udbyderens eget netværk direkte til de Netflix-kunder, der samtidig også er kunder hos internetudbyderen.

"Det sikrer, at der ikke opstår flaskehalse i streaming-trafikken, og så har vi mulighed for at skalere løsningen, hvis mængden af brugere stiger," fortæller Joris Evers.

Netflix ønsker ikke at oplyse, hvor meget det danske materiale fylder alt i alt.

Sådan fungerer streaming-teknikken
For Netflix handler det om at placere videoerne så tæt på kunderne som overhovedet muligt.

"Internet-udbyderne har alt det danske Netflix' indhold af tv-shows og film i deres eget netværk. Det betyder, at hovedparten af trafikken er lokal og dermed hurtigere at levere," fortæller Joris Evers.

Her opdateres indholdet hos de danske internetudbydere 365 gange om året.

"Vi opdaterer videoerne, der er gemt på de danske servere, midt om natten, hvor serverne ikke topper rent trafikmæssigt," siger Joris Evers.

Indholdets kvalitet afhænger af internetforbindelsen

En anden vigtig ingrediens i Netflix' streaming-opskrift er overvågning af brugerne.

"Under afspilning af videoindhold overvåger systemerne konstant hastigheden af kundens internetforbindelse," forklarer Joris Evers og fortsætter:

"På den måde kan vi tilpasse videoens bithastighed med det samme, men det foregår på en måde, så vores kunder ikke mærker det."

Hvis kunden har stor internetkapacitet, vil den højeste kvalitet blive levereret, og her leverer Netflix i øjeblikket såkaldt 'Super-HD', der ifølge Netflix svarer til 1080p.

Brugerinterface i skyen
Hele Netflix-strukturen er bygget op omkring to centrale komponenter i Netflix-arkitekturen, fortæller Joris Evers.

"Første komponent er CDN-teknikken til levering af tv-shows og film, og anden er den cloud-teknologi, der viser kunden selve Netflix-brugergrænsefladen."

Det betyder, at alt indholdet er leveret gennem CDN-løsningen, hvorimod alt der omhandler brugergrænsefladen er håndteret i skyen.

"Det omfatter brugergrænsefladen, billeder, beskrivelser af titler, samt funktioner såsom bogmærker, der kan huske, hvor meget du har set af en film," siger Joris Evers.

Brugen af skyen bunder i ønsket om skalerbarhed, der igen tager højde for eventuel tilgang af nye kunder.

"Rent teknisk betyder det, at vi bruger flere server-ressourcer i aftentimerne og færre i natperioden og dagtimer," afslutter Joris Evers.

Fra et datacenter i Irland er det Amazon Web Services (AWS), der leverer systemerne til brugergrænsefladen.

Læs også:

Test: Netflix, HBO Nordic, YouBio og ViaPlay - hvem vinder?

Netflix dropper populært videoformat

Dansk firma skal høvle knaster og fejl af Netflix

Netflix er snart klar med video i super-opløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital