Artikel top billede

Her er hemmeligheden bag Netflix' streaming-teknik

Samarbejde mellem danske internetudbydere og Netflix sikrer, at dine streamede film og tv-serier ikke hakker og sprutter. Her kan du læse, hvordan teknikken fungerer.

Når du læner dig tilbage i sofaen og nyder indholdet fra amerikanske Netflix, er det en helt særlig opsætning, der er årsag til, at streamingen afvikles, uden at video-strømmen hakker og sprutter.

Indholdet af videoerne leveres nemlig ikke fra USA, men derimod direkte fra danske internetudbydere.

"Når Netflix-kunderne streamer video, hentes videoen faktisk meget tæt på kunden selv, og det betyder samtidig, at trafikken ikke skal rejse fra Danmark til Californien," siger Joris Evers, der er kommunikationsdirektør hos Netflix, til ComON.

Danske internetudbydere benytter sig nemlig af Netflix' såkaldte CDN-teknik til at levere videoerne direkte til de danske forbrugere.

Ud over den direkte leverance af video-indholdet sikrer Netflix kundernes brugeroplevelse gennem cloud-teknologi.

Indhold direkte ved internetudbyderen
Netflix giver danske internetudbydere adgang til at opsætte egne server-systemer, der overholder standarden CDN (Open Connect content delivery network).

Overordnet betyder det, at internetudbyderne opstiller systemer, der lagrer alt det danske Netflix-indhold.

Indholdet kan derefter transporteres gennem udbyderens eget netværk direkte til de Netflix-kunder, der samtidig også er kunder hos internetudbyderen.

"Det sikrer, at der ikke opstår flaskehalse i streaming-trafikken, og så har vi mulighed for at skalere løsningen, hvis mængden af brugere stiger," fortæller Joris Evers.

Netflix ønsker ikke at oplyse, hvor meget det danske materiale fylder alt i alt.

Sådan fungerer streaming-teknikken
For Netflix handler det om at placere videoerne så tæt på kunderne som overhovedet muligt.

"Internet-udbyderne har alt det danske Netflix' indhold af tv-shows og film i deres eget netværk. Det betyder, at hovedparten af trafikken er lokal og dermed hurtigere at levere," fortæller Joris Evers.

Her opdateres indholdet hos de danske internetudbydere 365 gange om året.

"Vi opdaterer videoerne, der er gemt på de danske servere, midt om natten, hvor serverne ikke topper rent trafikmæssigt," siger Joris Evers.

Indholdets kvalitet afhænger af internetforbindelsen

En anden vigtig ingrediens i Netflix' streaming-opskrift er overvågning af brugerne.

"Under afspilning af videoindhold overvåger systemerne konstant hastigheden af kundens internetforbindelse," forklarer Joris Evers og fortsætter:

"På den måde kan vi tilpasse videoens bithastighed med det samme, men det foregår på en måde, så vores kunder ikke mærker det."

Hvis kunden har stor internetkapacitet, vil den højeste kvalitet blive levereret, og her leverer Netflix i øjeblikket såkaldt 'Super-HD', der ifølge Netflix svarer til 1080p.

Brugerinterface i skyen
Hele Netflix-strukturen er bygget op omkring to centrale komponenter i Netflix-arkitekturen, fortæller Joris Evers.

"Første komponent er CDN-teknikken til levering af tv-shows og film, og anden er den cloud-teknologi, der viser kunden selve Netflix-brugergrænsefladen."

Det betyder, at alt indholdet er leveret gennem CDN-løsningen, hvorimod alt der omhandler brugergrænsefladen er håndteret i skyen.

"Det omfatter brugergrænsefladen, billeder, beskrivelser af titler, samt funktioner såsom bogmærker, der kan huske, hvor meget du har set af en film," siger Joris Evers.

Brugen af skyen bunder i ønsket om skalerbarhed, der igen tager højde for eventuel tilgang af nye kunder.

"Rent teknisk betyder det, at vi bruger flere server-ressourcer i aftentimerne og færre i natperioden og dagtimer," afslutter Joris Evers.

Fra et datacenter i Irland er det Amazon Web Services (AWS), der leverer systemerne til brugergrænsefladen.

Læs også:

Test: Netflix, HBO Nordic, YouBio og ViaPlay - hvem vinder?

Netflix dropper populært videoformat

Dansk firma skal høvle knaster og fejl af Netflix

Netflix er snart klar med video i super-opløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.