Artikel top billede

Her er Xbox One

Microsoft er klar til konsol-krig mod Sony. Nu er det Xbox One vs. PlayStation 4.

Tirsdag aften kunne Microsoft præsentere den næste generation af sin spilkonsol, Xbox One, der kan købes senere på året. Microsoft beskriver selv det nye produkt som et integreret system til hjemme-underholdning.

Forgængeren Xbox 360 kom tilbage i 2005, og der har været stor spænding omkring det nye produkt, der bliver lanceret omtrent samtidig med Sonys PlayStation 4. Både Microsoft og Sony ventes at afsløre flere detaljer om deres nye konsoller på spilmessen E3, der starter den 10. juni.

I modsætning til rivalen Sony, der kun talte om sin PS4-konsols tekniske specifikationer, software og controller i februar, kunne Microsoft også fremvise den nye hardware. Både konsollen og den medfølgende controller minder om forgængeren; der er kun mindre ændringer i designet.

Den nye Xbox One kan styres med talegenkendelse, som også kan bruges til at skifte kanaler på fjernsynet, og der er indbygget understøttelse for Skype og videotelefoni. Den startes ganske enkelt ved at sige "Xbox tænd", og så bliver brugeren præsenteret for en personaliseret hjemme-menu.

Konsollen skal understøtte forskellige kabel- og satellit-tv løsninger i de lande, hvor den bliver lanceret, så man slipper for en ekstra fjernbetjening.

En funktion kaldet Snap sørger for, at man kan se fjernsyn og samtidig tale med vennerne på Skype eller skifte mellem et spil og en film.

Der er også en social funktion, Trending, der anbefaler tv-indhold, som er populært hos vennerne eller resten af Xbox-fællesskabet.

Kinect er mere følsom

Microsoft fortæller, at konsollen er udstyret med en otte-kerne-processor (med fem milliarder transistorer), 8 GB systemhukommelse, 500 GB harddisk, Blu-ray-afspiller, 802.11n Wi-Fi, HDMI ind/ud og USB 3.0.

Konsollen har også et helt nyt operativsystem, der kombinerer Xbox-platformen og Windows.

Der er flere forbedringer i den nye version af bevægelses-styringen Kinect, herunder et 1080p kamera og sensorer der er mere følsomme og præcise. Kinect skulle nu fungere i næsten alle lysforhold, og kameraet er i stand til at opfange selv den mindste bevægelse, som et vrik med håndleddet. Det hævdes endda, at Kinect kan aflæse din hjerterytme.

Microsoft udbygger nu sin Xbox Live tjeneste, og antallet af servere skal øges fra de nuværende 15.000 til 300.000 maskiner. Dermed signalerer softwarefirmaet også, at en større del af spiloplevelsen fremover skal foregå i skyen.

Både musik, film og gemte spilstande skal fremover lagres i skyen. Med den såkaldte Game DVR kan du gemme spilhandlingen og dele det med vennerne. En Smart Match funktion skal gøre det lettere at finde modspillere online, og spil kan nu installeres i segmenter, så du kan starte med at spille uden at skulle downloade hele spillet.

En anden ny teknologi, under navnet Living Games, skal åbne for mere dynamiske spilverdener og kunstig intelligens, som kan lære din spilstil, så vennerne kan spille mod en computerstyret version af dig.

Spielberg skal producere Halo-serie

Præsentationen sluttede med en række nye spil, der kommer til Xbox One. EA viste en tidlig version af sin spilmotor EA Sports Ignite, som blandt andet skal bruges til FIFA 14. Turn 10 Studios viste bilspillet Forza Motorsport 5 på Xbox One, og Remedy demonstrerede en bid af action-spillet Quantum Break.

Microsoft kunne også fortælle, at Steven Spielberg skal producere en ny tv-serie baseret på det kendte spilunivers Halo.

Den sidste demo var spillet Call of Duty: Ghosts, der kommer senere i år. Det bruger en helt ny spilmotor, der skal udnytte mulighederne i Xbox One, men spillet kommer også til andre platforme.

Et af de store spørgsmål har været, om Xbox One kræver en konstant internet-forbindelse ("always on"). Ifølge Microsoft kræver konsollen som udgangspunkt en forbindelse til nettet, men det er ikke nødvendigt, at den skal være på nettet hele tiden for at spille. Så der er altså ikke tale om en "always on" konsol.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.