Artikel top billede

Amazon: Nu skal fans selv skrive e-bøger

Nu satser Amazon på fan-fiktion som den næste store litterære online-trend.

Amazon åbner nu for salg af fan-fiktion på Kindle-platformen for elektroniske bøger. Fan-historier er typisk inspireret af populære bøger, film eller tv-serier, og de lever normalt et forholdsvis skjult liv i blogs og fan-magasiner. Det typiske problem er, at fan-fiktion ikke kan sælges, fordi historierne bruger copyright-beskyttet materiale fra det oprindelige værk.

Det skal ændre sig nu. Amazon har indgået en aftale med tv-divisionen hos Warner Brothers om salg af fan-skrevne historier baseret på tre populære serier, "Gossip Girls", "Vampire Diaries" og "Pretty Little Liars".

Samtidig lancerer Amazon en ny platform, Kindle Worlds, hvor fan-forfattere kan uploade deres historier og sælge dem.

Det kræver så kun, at Amazon allerede har indgået en licensaftale om den pågældende "verden" - det kan være en film, en tegneserie eller en musikalsk udgivelse.

Amazon fortæller, at Kindle Worlds snart skal udvides med mange flere licenser.

Forfatteren modtager 35 procent af prisen for deres værk for historier, der er længere end 10.000 tegn, og 20 pct. for kortere fortællinger. Resten af pengene bliver delt mellem Amazon og den oprindelige rettigheds-haver.

Normalt kan forfattere som sælger e-bøger gennem Amazon beholde 70 procent af prisen. Men de skal så også finde på deres eget univers og persongalleri. Fan-skribenter kan bruge et univers, der allerede er kendt.

Forbes kalder det nye projekt for en "åben programmerings-grænseflade (API) til intellektuel ejendom".

De fleste fan-historier bygger på kendte værker som "Star Wars", "Star Trek", "Harry Potter" eller "Twiligt". Flere kendte forfattere som J.K. Rowling, Stephenie Meyer og Joss Whedon har opfordret deres fans til at bruge deres karakterer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere