Artikel top billede

Amazon: Nu skal fans selv skrive e-bøger

Nu satser Amazon på fan-fiktion som den næste store litterære online-trend.

Amazon åbner nu for salg af fan-fiktion på Kindle-platformen for elektroniske bøger. Fan-historier er typisk inspireret af populære bøger, film eller tv-serier, og de lever normalt et forholdsvis skjult liv i blogs og fan-magasiner. Det typiske problem er, at fan-fiktion ikke kan sælges, fordi historierne bruger copyright-beskyttet materiale fra det oprindelige værk.

Det skal ændre sig nu. Amazon har indgået en aftale med tv-divisionen hos Warner Brothers om salg af fan-skrevne historier baseret på tre populære serier, "Gossip Girls", "Vampire Diaries" og "Pretty Little Liars".

Samtidig lancerer Amazon en ny platform, Kindle Worlds, hvor fan-forfattere kan uploade deres historier og sælge dem.

Det kræver så kun, at Amazon allerede har indgået en licensaftale om den pågældende "verden" - det kan være en film, en tegneserie eller en musikalsk udgivelse.

Amazon fortæller, at Kindle Worlds snart skal udvides med mange flere licenser.

Forfatteren modtager 35 procent af prisen for deres værk for historier, der er længere end 10.000 tegn, og 20 pct. for kortere fortællinger. Resten af pengene bliver delt mellem Amazon og den oprindelige rettigheds-haver.

Normalt kan forfattere som sælger e-bøger gennem Amazon beholde 70 procent af prisen. Men de skal så også finde på deres eget univers og persongalleri. Fan-skribenter kan bruge et univers, der allerede er kendt.

Forbes kalder det nye projekt for en "åben programmerings-grænseflade (API) til intellektuel ejendom".

De fleste fan-historier bygger på kendte værker som "Star Wars", "Star Trek", "Harry Potter" eller "Twiligt". Flere kendte forfattere som J.K. Rowling, Stephenie Meyer og Joss Whedon har opfordret deres fans til at bruge deres karakterer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.