Artikel top billede

Ny rekord: Scorer kassen på gammel Apple-computer

Et tysk auktionshus har solgt en gammel Apple I computer for et rekordstort beløb.

Her i weekenden kunne det tyske auktionshus Breker holde det, der beskrives som noget nær den ultimative auktion for computernørder. Foruden en sjælden Apple I computer kunne man også byde på verdens første Intel 4004-mikroprocessor i en Busicom-141PF maskine fra 1971 og en Altair 8800 computer fra 1975.

Men det var Apple I, der var det store glansstykke på auktionen. Der skulle kun være seks fungerende eksemplarer tilbage i verden.

Steve Jobs og Steve Wozniak har selv bygget maskinen i garagen hos Jobs' forældre. Den blev solgt for 666,66 dollar tilbage i 1976. Men den er steget en smule i værdi siden da.

Lørdag blev Apple I computeren solgt for 516.461 euro eller omkring 3,8 millioner kroner. Det er en ny rekord for en computer af denne type.

Breker solgte sidste år en lignende Apple I computer for et lidt lavere beløb.

Denne gang var bundkortet signeret af Steve Wozniak, og computeren blev solgt sammen med et brev fra Jobs.

Apple I består kun af et bundkort, men den blev solgt sammen med en original skærm, båndafspiller og et tastatur.

På lørdagens auktion var der også en kopi af Blaise Pascals første mekaniske lommeregner, en model af James Watt's portable trykmaskine og flere historiske skrivemaskiner, gamle telefoner og mekaniske dukker.     

Der var også et eksemplar af Valdemar Poulsen's telegrafon fra 1909. Den bliver beskrevet som verdens første magnetiske disk-optager.

Poulsen opdagede, at han kunne gemme et mønster i en stålplade ved at føre en magnet hen over den. Han ansøgte om patent på den elektromagnetiske telegrafon i 1898. Den kunne bruges til at gemme lyd og skulle blandt andet benyttes som telefonsvarer.

Den blev første gang vist frem for offentligheden på verdensudstillingen i 1900, hvor Poulsen spillede en optagelse med kejser Franz Joseph's stemme. Poulsens opfindelse beskrives som en forløber for den moderne harddisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere