Artikel top billede

Ny rekord: Scorer kassen på gammel Apple-computer

Et tysk auktionshus har solgt en gammel Apple I computer for et rekordstort beløb.

Her i weekenden kunne det tyske auktionshus Breker holde det, der beskrives som noget nær den ultimative auktion for computernørder. Foruden en sjælden Apple I computer kunne man også byde på verdens første Intel 4004-mikroprocessor i en Busicom-141PF maskine fra 1971 og en Altair 8800 computer fra 1975.

Men det var Apple I, der var det store glansstykke på auktionen. Der skulle kun være seks fungerende eksemplarer tilbage i verden.

Steve Jobs og Steve Wozniak har selv bygget maskinen i garagen hos Jobs' forældre. Den blev solgt for 666,66 dollar tilbage i 1976. Men den er steget en smule i værdi siden da.

Lørdag blev Apple I computeren solgt for 516.461 euro eller omkring 3,8 millioner kroner. Det er en ny rekord for en computer af denne type.

Breker solgte sidste år en lignende Apple I computer for et lidt lavere beløb.

Denne gang var bundkortet signeret af Steve Wozniak, og computeren blev solgt sammen med et brev fra Jobs.

Apple I består kun af et bundkort, men den blev solgt sammen med en original skærm, båndafspiller og et tastatur.

På lørdagens auktion var der også en kopi af Blaise Pascals første mekaniske lommeregner, en model af James Watt's portable trykmaskine og flere historiske skrivemaskiner, gamle telefoner og mekaniske dukker.     

Der var også et eksemplar af Valdemar Poulsen's telegrafon fra 1909. Den bliver beskrevet som verdens første magnetiske disk-optager.

Poulsen opdagede, at han kunne gemme et mønster i en stålplade ved at føre en magnet hen over den. Han ansøgte om patent på den elektromagnetiske telegrafon i 1898. Den kunne bruges til at gemme lyd og skulle blandt andet benyttes som telefonsvarer.

Den blev første gang vist frem for offentligheden på verdensudstillingen i 1900, hvor Poulsen spillede en optagelse med kejser Franz Joseph's stemme. Poulsens opfindelse beskrives som en forløber for den moderne harddisk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.