Artikel top billede

Microsoft: Sådan bruger du vores nye motor til big data

Med Computerworld til WPC To nye Excel-plugins, der er tilgængelig for alle i dag, kan gøre det nemmere for din virksomhed at træffe de rigtige beslutninger, mener Microsoft.

Houston: Microsoft gør det nu så nemt at behandle big data, at alle med Excel 2013 nemt kan komme i gang med at skaffe og gennemtrawle de store datamængder.

"Med de to Excel-plugins, GeoFlow og Data Explorer, kan virksomhederne forvandle åbne dataset fra internettet til noget konkret og brugbart, og det giver på den måde din virksomhed helt nye muligheder," fortæller Lars Bo Granath, der er ansvarlig for big data- og business intelligence-produkterne i Danmark.

Ved at bruge de ustrukturerede datasæt i kombination med virksomhedernes egne data kan de danske virksomheder for alvor begynde at tage hul på big data, mener han.

Men Lars Bo Granath erkender dog, at der på det danske marked er et stykke vej, før virksomhederne for alvor får øjnene op før mulighederne.

Derfor skal beslutningerne gøres datadrevne
Det handler først og fremmest om at kunne kombinere mange dataset for at skabe merværdi.

"Værdi af ustrukturerede data får du ved at sammenkoble det med dine eksisterende data," siger han.

"Hvis du er øl-producent kan du nu undersøge, om folk snakker om din nye øl på de sociale medier ved at bruge vores motor, og så kan du yderligere sammenkoble det med, hvor der er godt vejr. Læg dette sammen, og du kan på den måde finde ud af, hvilke af dine lagre i landet, der skal fyldes mest op."

Microsoft tror da også på, at virksomhedernes beslutninger i fremtiden vil være drevet langt mere af data.

"Så kan du netop forudsige, hvad det er du skal gøre. Allerede i dag kan du jo kan tage beslutninger ud fra konkrete data," siger han.

Virksomhederne mangler konkrete cases
De to Excel-plugins trækker data fra Microsofts Bing motor, og de findes i dag kun som preview-versioner til Excel 2013.

Hvorfor ser vi ikke flere virksomheder, der udnytter det her i Danmark?

"Der mangler cases i Danmark," siger han og forstætter:

"Vi skal kunne konkretisere, hvilke økonomiske effekter virksomhederne får ud af at udnytte de muligheder, vi stiller til rådighed."

GeoFlow og Data Explorer vil i de endelige versioner gå under navnene Power Map og Power Query, og de vil være inkluderet i pakken Power BI.

Læs også:

Galleri: Følg med indenfor til Microsofts største konference

Partner: Flere er i chok over ny Microsoft-strategi

Microsoft: Sådan vil vi genskabe vores forretning

Partner: Microsoft sidder tungt på big data

Microsoft-chef: Partnerne skal bare tage sig sammen og komme op i skyen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere