Artikel top billede

Microsoft: Sådan bruger du vores nye motor til big data

Med Computerworld til WPC To nye Excel-plugins, der er tilgængelig for alle i dag, kan gøre det nemmere for din virksomhed at træffe de rigtige beslutninger, mener Microsoft.

Houston: Microsoft gør det nu så nemt at behandle big data, at alle med Excel 2013 nemt kan komme i gang med at skaffe og gennemtrawle de store datamængder.

"Med de to Excel-plugins, GeoFlow og Data Explorer, kan virksomhederne forvandle åbne dataset fra internettet til noget konkret og brugbart, og det giver på den måde din virksomhed helt nye muligheder," fortæller Lars Bo Granath, der er ansvarlig for big data- og business intelligence-produkterne i Danmark.

Ved at bruge de ustrukturerede datasæt i kombination med virksomhedernes egne data kan de danske virksomheder for alvor begynde at tage hul på big data, mener han.

Men Lars Bo Granath erkender dog, at der på det danske marked er et stykke vej, før virksomhederne for alvor får øjnene op før mulighederne.

Derfor skal beslutningerne gøres datadrevne
Det handler først og fremmest om at kunne kombinere mange dataset for at skabe merværdi.

"Værdi af ustrukturerede data får du ved at sammenkoble det med dine eksisterende data," siger han.

"Hvis du er øl-producent kan du nu undersøge, om folk snakker om din nye øl på de sociale medier ved at bruge vores motor, og så kan du yderligere sammenkoble det med, hvor der er godt vejr. Læg dette sammen, og du kan på den måde finde ud af, hvilke af dine lagre i landet, der skal fyldes mest op."

Microsoft tror da også på, at virksomhedernes beslutninger i fremtiden vil være drevet langt mere af data.

"Så kan du netop forudsige, hvad det er du skal gøre. Allerede i dag kan du jo kan tage beslutninger ud fra konkrete data," siger han.

Virksomhederne mangler konkrete cases
De to Excel-plugins trækker data fra Microsofts Bing motor, og de findes i dag kun som preview-versioner til Excel 2013.

Hvorfor ser vi ikke flere virksomheder, der udnytter det her i Danmark?

"Der mangler cases i Danmark," siger han og forstætter:

"Vi skal kunne konkretisere, hvilke økonomiske effekter virksomhederne får ud af at udnytte de muligheder, vi stiller til rådighed."

GeoFlow og Data Explorer vil i de endelige versioner gå under navnene Power Map og Power Query, og de vil være inkluderet i pakken Power BI.

Læs også:

Galleri: Følg med indenfor til Microsofts største konference

Partner: Flere er i chok over ny Microsoft-strategi

Microsoft: Sådan vil vi genskabe vores forretning

Partner: Microsoft sidder tungt på big data

Microsoft-chef: Partnerne skal bare tage sig sammen og komme op i skyen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.