Artikel top billede

Microsoft: Sådan bruger du vores nye motor til big data

Med Computerworld til WPC To nye Excel-plugins, der er tilgængelig for alle i dag, kan gøre det nemmere for din virksomhed at træffe de rigtige beslutninger, mener Microsoft.

Houston: Microsoft gør det nu så nemt at behandle big data, at alle med Excel 2013 nemt kan komme i gang med at skaffe og gennemtrawle de store datamængder.

"Med de to Excel-plugins, GeoFlow og Data Explorer, kan virksomhederne forvandle åbne dataset fra internettet til noget konkret og brugbart, og det giver på den måde din virksomhed helt nye muligheder," fortæller Lars Bo Granath, der er ansvarlig for big data- og business intelligence-produkterne i Danmark.

Ved at bruge de ustrukturerede datasæt i kombination med virksomhedernes egne data kan de danske virksomheder for alvor begynde at tage hul på big data, mener han.

Men Lars Bo Granath erkender dog, at der på det danske marked er et stykke vej, før virksomhederne for alvor får øjnene op før mulighederne.

Derfor skal beslutningerne gøres datadrevne
Det handler først og fremmest om at kunne kombinere mange dataset for at skabe merværdi.

"Værdi af ustrukturerede data får du ved at sammenkoble det med dine eksisterende data," siger han.

"Hvis du er øl-producent kan du nu undersøge, om folk snakker om din nye øl på de sociale medier ved at bruge vores motor, og så kan du yderligere sammenkoble det med, hvor der er godt vejr. Læg dette sammen, og du kan på den måde finde ud af, hvilke af dine lagre i landet, der skal fyldes mest op."

Microsoft tror da også på, at virksomhedernes beslutninger i fremtiden vil være drevet langt mere af data.

"Så kan du netop forudsige, hvad det er du skal gøre. Allerede i dag kan du jo kan tage beslutninger ud fra konkrete data," siger han.

Virksomhederne mangler konkrete cases
De to Excel-plugins trækker data fra Microsofts Bing motor, og de findes i dag kun som preview-versioner til Excel 2013.

Hvorfor ser vi ikke flere virksomheder, der udnytter det her i Danmark?

"Der mangler cases i Danmark," siger han og forstætter:

"Vi skal kunne konkretisere, hvilke økonomiske effekter virksomhederne får ud af at udnytte de muligheder, vi stiller til rådighed."

GeoFlow og Data Explorer vil i de endelige versioner gå under navnene Power Map og Power Query, og de vil være inkluderet i pakken Power BI.

Læs også:

Galleri: Følg med indenfor til Microsofts største konference

Partner: Flere er i chok over ny Microsoft-strategi

Microsoft: Sådan vil vi genskabe vores forretning

Partner: Microsoft sidder tungt på big data

Microsoft-chef: Partnerne skal bare tage sig sammen og komme op i skyen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere