Artikel top billede

Inter-Data: Derfor lukker vi

En uopsigelig lejekontrakt blev den tue, der fik læsset til at vælte for Inter-data. Nogle aktiviteter fortsætter i nyt selskab.

"Jeg har forsøgt at gøre det her pænt - nok også lidt for pænt - i forhold til, hvad alle mulige andre ville have gjort. Jeg kunne jo bare have sendt nøglerne ned til skifteretten, for jeg hæfter ikke for noget personligt. Men efter så mange år synes jeg, det kræver en ordentlig afslutning for både medarbejdere og samarbejdspartnere, så de får en ordentlig beskrivelse af, hvad der er sket."

Sådan lyder det fra direktøren i den midtjyske it-distributør Inter-data, Rene Rasmussen, som nu efter 20 år lukker virksomheden ned. Årsag: Kassen er tom. Forretningen hænger ikke sammen, og det koster nu 10 medarbejdere deres job.

Inter-data har allerede sendt en konkursbegæring til skifteretten i Viborg, som på torsdag i næste uge forventes at erklære selskabet konkurs

"De sidste fire-fem år har været en meget, meget barsk rejse Jeg har satset alt på at redde virksomheden, men har i samarbejde med mine dygtige rådgivere erkendt, at det ikke er muligt at skabe en overskudsgivende virksomhed under de nuværende betingelser," siger Rene Rasmussen.

Blandt årsagerne til nedturen peger han på en lejekontrakt, som frem til 2017 årligt ville koste Inter-data 1,4 millioner kroner. Men han erkender indirekte, at selv uden den udgift ville Inter-data være lukket under alle omstændigheder.

"Uden en uopsigelig lejekontrakt er det lige før, jeg kunne lave en solvent nedlukning," siger Rene Rasmussen og tilføjer, at han i dag ikke har overblik over, hvor stor en gæld der er i selskabet.

Vil sælge digitale skilte i nyt selskab

Inter-data-direktøren satser dog på at fortsætte et enkelt forretningsområde videre i et nystiftet selskab, Intersign ApS, som har adresse i Risskov ved Aarhus.

"Al den viden og alle de kompetencer, vi gennem de seneste år har opbygget på digital skiltning og interne kommunikationsløsninger, kommer til at ligge i Intersign. Der får vi en virksomhed med et omkostningsniveau, der hænger sammen i forhold til det marked, der nu engang er," siger Rene Rasmussen, som dog ikke regner med, at han kan tilbyde job til sine tidligere medarbejdere i Inter-data.

"Forretningen i det nye selskab skal skabes med udgangspunkt i meget få medarbejdere. Mere nøjagtigt kan jeg ikke sige det lige nu. Jeg har en business-plan, og finansieringen er på plads. Men jeg skal lige have lov til at lukke Inter-data ordentligt ned først," siger Rene Rasmussen.

Læs også:
Hæderkronet pc-bygger giver op - konkurs på vej
EET Danmark køber Inter-Datas distributionsdel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere