Artikel top billede

Blodbad i konsulenthus: Derfor fyrer Capgemini

Ny strategi og en fusion med søsterselskab skal gøre op med fem års underskud i Capgemini. Se her, hvilke forretningsområder der bliver skåret væk.

Efter mindre end to måneder på posten træder konsulenthuset Capgeminis direktør Holger Bonde for alvor i karakter med en fyringsrunde, der koster 24 af selskabets omkring 300 medarbejdere jobbet.

Fyringerne hænger ifølge Bonde først og fremmest sammen med en ny strategi, som skal sætte fokus på de mest lønsomme forretningsområder i selskabet, som med en ubrudt række af underskud, siden finanskrisen brød løs i 2008, har tabt mere end tilsammen 70 millioner kroner før skat.

Til nytår fusionerer Capgemini med søsterselskabet Sogeti, som har klaret sig en del bedre end Capgemini. Holger Bonde er også direktør i Sogeti, hvor han har stået ved roret siden 2006. De to selskaber havde sidste år en samlet omsætning på mere end 400 millioner kroner.

"Vi har lagt en ny strategi, hvor vi har valgt nogle fokusområder, som vi ønsker satse på. Vi skal være et teknologihus som fokuserer på application development, maintenance og test af software. Hvis man skal være mere specifik, drejer det sig om sådan noget som SalesForce og vores løsninger til sundheds- og hospitalssektoren. Der kommer vi til at satse, ligesom vi vil satse på online og mobility-delen," siger Holger Bonde til Computerworld.

"Der er så nogle i den eksisterende organisation, som ikke passer så godt ind i den strategi. Det er så samtidig nogle af de områder, hvor det har været vanskeligt at tjene penge. Det er også nogle af områder, som vi nu skærer væk. De folk, vi nu afskediger, ved jo godt, at når jeg siger, hvad vi kommer til at satse på, så omfatter den nye retning ikke dem. Så det er ikke så svært for dem at forstå," siger han.

Men hvad er det så, I ikke skal lave fremover?

"Det bliver de opgaver, som ligger yderst ude i forhold til den mere forretningsmæssige rådgivning og vores rolle som strategihus. Sådan noget tror jeg ikke, vi skal fokusere på. Vi tror på, at den forandring vi laver nu betyder, at vi bliver endnu dybere og bedre på de områder, som vi vælger at fokusere på, så vi dermed kan blive endnu mere relevante for vores kunder."

Du har tidligere sagt, at der skal satses mere på salg. Skal I ansætte flere sælgere?

"Vi er stadig ved at finde ud af, hvordan den fremtidige salgsorganisation i de fusionerede selskaber kommer til at se ud. Men det er klart, at vi skal have en salgsorganisation, der er tilpasset den forretning, vi har."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.