Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

iPhone-bande kan få op til otte års fængsel

Der kan komme flere sigtelser til i den københavnske sag om svindel med moms og falske iPhones, lyder det fra sagens anklager.

De tre sigtede i den københavnske sag om momssvindel og salg af falske iPhones risikerer op til otte års fængsel, hvis de ender med at blive dømt efter de paragraffer i straffeloven, som politiet mener, de har overtrådt. Det oplyser specialanklager ved Københavns Politi Susanne Bitsch.

Hun fortæller samtidig, at efterforskningen af sagen langt fra er afsluttet, og at hun derfor ikke vil udelukke, at de tre sigtede i sagen kan blive stillet over for flere sigtelser, når politiet får gravet sig yderligere ned i sagen.

"Strafferammen for at sælge falske produkter er fængsel i op til seks år, og for grov skatteunddragelse fængsel i op til 8 år. Straffens størrelse afhænger typisk af, hvor professionelle gerningsmændene har været, hvor mange falske kopier, der er tale om, hvor stort et tab, der er lidt, og for skattesagens vedkommende, hvor stor unddragelsen er," siger Susanne Bitsch.

"Den verserende sag er stadig under efterforskning, og det kan føre til, at de sigtede kan blive stillet over for nye sigtelser i sagen. Det kan heller ikke siges på nuværende tidspunkt, hvor lang tid efterforskningen vil vare," siger hun.

Politiet anholdt og sigtede i juni sagens de tre københavnske mænd, som blev sigtet for ulovligt salg af iPhones for 1,3 mio. kr. plus fusk med momsbetalinger for 4,9 mio. kr. Sagens formodede hovedmand sidder stadig fængslet.

Læs også:

Dansk iPhone-bande afsløret: Solgte falske mobiler for millionbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere