Artikel top billede

iPhone-bande kan få op til otte års fængsel

Der kan komme flere sigtelser til i den københavnske sag om svindel med moms og falske iPhones, lyder det fra sagens anklager.

De tre sigtede i den københavnske sag om momssvindel og salg af falske iPhones risikerer op til otte års fængsel, hvis de ender med at blive dømt efter de paragraffer i straffeloven, som politiet mener, de har overtrådt. Det oplyser specialanklager ved Københavns Politi Susanne Bitsch.

Hun fortæller samtidig, at efterforskningen af sagen langt fra er afsluttet, og at hun derfor ikke vil udelukke, at de tre sigtede i sagen kan blive stillet over for flere sigtelser, når politiet får gravet sig yderligere ned i sagen.

"Strafferammen for at sælge falske produkter er fængsel i op til seks år, og for grov skatteunddragelse fængsel i op til 8 år. Straffens størrelse afhænger typisk af, hvor professionelle gerningsmændene har været, hvor mange falske kopier, der er tale om, hvor stort et tab, der er lidt, og for skattesagens vedkommende, hvor stor unddragelsen er," siger Susanne Bitsch.

"Den verserende sag er stadig under efterforskning, og det kan føre til, at de sigtede kan blive stillet over for nye sigtelser i sagen. Det kan heller ikke siges på nuværende tidspunkt, hvor lang tid efterforskningen vil vare," siger hun.

Politiet anholdt og sigtede i juni sagens de tre københavnske mænd, som blev sigtet for ulovligt salg af iPhones for 1,3 mio. kr. plus fusk med momsbetalinger for 4,9 mio. kr. Sagens formodede hovedmand sidder stadig fængslet.

Læs også:

Dansk iPhone-bande afsløret: Solgte falske mobiler for millionbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere