iPhone-bande kan få op til otte års fængsel

Der kan komme flere sigtelser til i den københavnske sag om svindel med moms og falske iPhones, lyder det fra sagens anklager.

De tre sigtede i den københavnske sag om momssvindel og salg af falske iPhones risikerer op til otte års fængsel, hvis de ender med at blive dømt efter de paragraffer i straffeloven, som politiet mener, de har overtrådt. Det oplyser specialanklager ved Københavns Politi Susanne Bitsch.

Hun fortæller samtidig, at efterforskningen af sagen langt fra er afsluttet, og at hun derfor ikke vil udelukke, at de tre sigtede i sagen kan blive stillet over for flere sigtelser, når politiet får gravet sig yderligere ned i sagen.

"Strafferammen for at sælge falske produkter er fængsel i op til seks år, og for grov skatteunddragelse fængsel i op til 8 år. Straffens størrelse afhænger typisk af, hvor professionelle gerningsmændene har været, hvor mange falske kopier, der er tale om, hvor stort et tab, der er lidt, og for skattesagens vedkommende, hvor stor unddragelsen er," siger Susanne Bitsch.

"Den verserende sag er stadig under efterforskning, og det kan føre til, at de sigtede kan blive stillet over for nye sigtelser i sagen. Det kan heller ikke siges på nuværende tidspunkt, hvor lang tid efterforskningen vil vare," siger hun.

Politiet anholdt og sigtede i juni sagens de tre københavnske mænd, som blev sigtet for ulovligt salg af iPhones for 1,3 mio. kr. plus fusk med momsbetalinger for 4,9 mio. kr. Sagens formodede hovedmand sidder stadig fængslet.

Læs også:

Dansk iPhone-bande afsløret: Solgte falske mobiler for millionbeløb

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.