Anmelderne: Så genial er Apples nye fingeraftryks-funktion

"Hop i havnen, haters. Touch ID er fantastisk," lyder det fra en anmelder.

Fingeraftrykssensoren Touch ID er ifølge Apple en af de mest nyskabende funktioner ved den nye iPhone 5s, der blev præsenteret i sidste uge

Men fingeraftrykssensorer er så langt fra en ny funktion, når det gælder computere og telefoner.

Vi har i mange år kunnet få laptops med indbygget fingeraftrykssensor, og Motorolas hedengange mobil Motorola Atrix 4G havde også en fingeraftrykssensor.

Så hvorfor al den ståhej?

Det har de amerikanske anmeldere, der allerede nu har haft adgang til de nye iPhone 5s-telefoner, svaret på.

Touch ID er en 'gamechanger'
Wall Street Journals gadget-anmelder Walt Mossberg mener, at Touch ID potentielt set er en "gamechanging funktion", og han kalder det for den første pålidelige fingeraftryks-sensor, som han endnu har testet i et stykke forbrugerelektronik.

Ifølge Mossberg har de tidligere fingeraftrykslæsere været så upålidelige og besværlige at bruge, at de fleste har valgt at bruge et password i stedet.

Men Touch ID virker upåklageligt ved hvert eneste forsøg, skriver Mossberg. Han har også forsøgt at få 20 forskellige personer til at låse hans telefon op, men i alle tilfælde har Touch ID helt korrekt afvist dem.

Anmelder: "Hop i havnen, haters"
Samme dom lyder fra David Pogue, der er gadget-anmelder på New York Times.

"Det bedste af det hele er, at det rent faktisk virker. I mine tests virkede det hver eneste gang. Det kan ikke sammenlignes med de genstridige og sørgelige fingeraftrykslæsere, der har siddet i andre mobiltelefoner. Det er oprigtigt talt fantastisk, og alle haters kan hoppe i havnen," skriver Pogue.

Ifølge New York Times er det kun 50 procent af smartphonebrugerne, der beskytter deres telefoner med koder. 

Noget der ifølge avisen formodentligt skyldes, at folk synes, at det for besværligt at skulle indtaste en kode i tide og utide.

Derfor mener den amerikanske tech-blog Techcrunchs anmelder også, at det vil være forkert at afvise Touch ID som endnu en ligegyldig gimmick.

"Det føles derimod som en modene funktion, der rent faktisk giver en mærkbar forbedring af den overordnede oplevelse, du har, når du bruger en iPhone," skriver bloggens anmelder.

Ifølge Techcrunch er det betydeligt hurtigere at bruge Touch ID end at indtaste en pinkode eller password, og det tager omtrent samme tid, som det gør at låse telefonen op uden pinkode.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.