Artikel top billede

(Foto: ©Aya Brackett / Aya Brackett)

iPod'ens far har lavet en sexet røgalarm - se den her

Hvis din røgalarm er en pest - køb en Nest.

Bip... bip... bip.

Hader du også at blive vækket af denne lyd om natten, fordi din røgalarm skal have skiftet batteri?

Så bør du tage et kig på denne nye røgalarm, der er udviklet af iPod'ens far, Tony Fadell.

For få år siden forlod han sit sikre job hos Apple for at stifte sin nye virksomhed Nest, der i første omgang udviklede en intelligent termostat.

Røgalarm i Apple-stil

Nu har Nest udvidet sin produktlinje med noget så kedeligt som en røgalarm. Men i bedste Apple-stil har han sat både design og brugeroplevelsen i højsædet.

Alarmen, der hedder Nest Protect, kan sluttes til dit Wi-Fi-netværk, og når alarmen er ved at løbe tør for batteri, bliver du ikke generet af bip-lyde.

I stedet får du en reminder på din smartphone eller tablet, og du bliver ligeledes alarmeret på din smartphone, hvis Nest Protect registrerer røg eller forhøjet CO2-niveau i dit hjem, når du ikke er hjemme. 

Undgå køkken-panik

De fleste af os har nok også prøvet at stå i køkkenet og opleve, at røgalarmen går amok, fordi noget er brændt på.

Men brænder maden på, vil Nests Protect ikke gå i gang øjeblikkeligt. I stedet fortæller en rolig stemme dig, at der er røg i køkkenet, og du kan nå at afværge den forestående alarm-sirene ved at vifte afværgende med hånden under alarmen, der også har indbygget bevægelsessensor.

Designet minder om en Mac Mini eller et Apple-TV. Dog med den forskel, at den nederste del har fået påmonteret en højtaler samt en lysende ring. Når ringen lyser grønt, kan du se, at enheden virker, og at der ikke er nogen fare på færde. Når den lyser gult, fortæller den, at der er en situation, du skal være opmærksom på, mens den lyser rødt, når der er registreret en alvorlig situation.

Røgalarmen  kommer til at koste 129 dollar, hvilket svarer til lidt mere end 700 kroner. Den kan forudbestilles allerede nu, hvis du bor i Nordamerika eller Storbritannien, men Nest sender desværre endnu ikke til kunder i Danmark.Læs også:

Lås døren op med telefonen: Nu kommer smartphone-låsen til Danmark 

Nu kommer den: Genial smartphone-lås skal holde indbrudstyve ude 

De her gadgets gør dit hjem meget mere intellligent
IT-JOB

Region Midtjylland

Vil du begejstre med data?

Centrica Energy

Software Developer

Unik System Design A/S

Scrum Master

Centrica Energy

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere