Artikel top billede

Uventet millionunderskud: Jeg har lavet noget lort

En finanskrise i kombination med en mislykket satsning på nye butikker udløser endnu et millionunderskud hos jysk it-købmand.

"Det er mig selv, der har lavet noget lort, og så må jeg jo også være klar til at betale prisen for det."

Sådan lyder den bramfri kommentar fra Svend-Aage Kjær, direktør i den sønderjyske it- og kontorforsyningskæde Kontor Syd, som for fjerde år i træk må lægge ryg til et underskud i milllionklassen.

Denne gang lyder underskuddet på 1,5 millioner kroner, og det bringer det samlede tab siden 2008 op på mere end 11 millioner kroner.

Perlerækken af røde tal er resultatet af en satsning på at ekspandere forretningen til en jysk/fynsk butikskæde, som blev sat i værk tilbage i 2008.

"Det var en strategisk satsning på det værst tænkelige tidspunkt"

Satsningen faldt bare sammen med starten på en nok så bekendt finanskrise, som sendte B2B-markdet i dybfryseren, samtidig med, at firmaet hver eneste måned hang på leje af butikker for hundredetusindevis kroner - butikker som bare aldrig fik nogle kunder.

"Det var en strategisk satsning på det værst tænkelige tidspunkt. Vi har været offensive i et marked, hvor det var umuligt at sælge sig ud af problemerne. Så i stedet har vi måttet kigge på vores omkostninger, hvor vi har samlet set har afskrevet for et sted mellem otte og ti millioner kroner. Havde vi ikke haft de afskrivninger, var vi kommet ud af det seneste år med et nulresultat," siger Svend-Aage Kjær.

I år skønner Svend-Aage Kjær dog "forsigtigt", at man ender med et plus på et par millioner ud af en samlet omsætning, som ifølge direktøren ligger tæt på 200 millioner kroner. Det betyder også, at man igen kan begynde at hyre folk ind til Kontor Syds i alt syv butikker, efter at man tidligere har måttet skille sig af med 12 nyansatte sælgere.

Trods tabene har Kontor Syd ifølge Svend-Aage Kjær ikke været i livsfare på noget tidspunkt.

"Jeg er gudskelov i den situation, at jeg har penge, jeg har kunnet skyde ind, så egenkapitalen er forblevet intakt. Driften er positiv, ligesom vi har haft plads til at foretage store investeringer i vores web-handel," lyder det fortrøstningsfuldt.

Læs også:

Kontor Syd slår pjalterne sammen med it-millionæren Per Erland

Svend-Aage Kjær hitter på Youtube
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.