Artikel top billede

Efter stor millionbonus: Atea-chefer går ned i løn

Atea skærer millioner af sine cheflønninger. Fire topchefer leverer halvdelen af besparelsen.

Da Atea for en måned siden fyrede 101 medarbejdere i sin danske afdeling, skar koncernen samtidig to millioner kroner i lønnen til koncernens fire topchefer, Claus Hougesen, Rune Falstad, Peter Trans og Steinar Sønsteby. Det skriver Børsen i dag.

Ved siden af de to millioner kroner fra topcheferne har Atea også skåret andre to millioner kroner i lønningerne til omkring 50 ledere. Det svarer ifølge Børsen til, at cheferne går 4-5 procent ned i løn.

"Når man skal ud i sparerunder, er det mest troværdigt, at ledelsen går forrest. Det er på den melodi, vi gør det. Man kan ikke bede 1.400 medarbejdere om at holde igen og så selv gå fri," siger Claus Hougesen til Børsen i dag.

Lønnedgangen er en del af en større spareplan, som skal skære 70 millioner kroner af omkostningerne i Atea-koncernen. Ud over afskedigelserne i Danmark kommer planen til at koste yderligere 200 job i Ateas afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

Atea har i den forbindelse sagt til sine medarbejdere, at de ikke skal sætte næsen op efter lønfremgang i 2014, fortæller Claus Hougesen til Børsen.

Otte af koncernens chefer - herunder Claus Hougesen selv - har dog hurtigt fået et plaster på såret. Torsdag kunne Atea fortælle, at de øverste chefer i koncernen vil indløse en række aktieoptioner, som tilsammen giver en gevinst på 26 millioner kroner.

Claus Hougesen siger til Børsen, at optionerne er kompensation for, at Ateas topledelse de sidste tre år har givet afkald på bonus og lønstigninger.

Læs også:

Efter fyringer: Atea forgylder sine topchefer

Analytiker: Atea ruster sig til nye storopkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere