Artikel top billede

Efter stor millionbonus: Atea-chefer går ned i løn

Atea skærer millioner af sine cheflønninger. Fire topchefer leverer halvdelen af besparelsen.

Da Atea for en måned siden fyrede 101 medarbejdere i sin danske afdeling, skar koncernen samtidig to millioner kroner i lønnen til koncernens fire topchefer, Claus Hougesen, Rune Falstad, Peter Trans og Steinar Sønsteby. Det skriver Børsen i dag.

Ved siden af de to millioner kroner fra topcheferne har Atea også skåret andre to millioner kroner i lønningerne til omkring 50 ledere. Det svarer ifølge Børsen til, at cheferne går 4-5 procent ned i løn.

"Når man skal ud i sparerunder, er det mest troværdigt, at ledelsen går forrest. Det er på den melodi, vi gør det. Man kan ikke bede 1.400 medarbejdere om at holde igen og så selv gå fri," siger Claus Hougesen til Børsen i dag.

Lønnedgangen er en del af en større spareplan, som skal skære 70 millioner kroner af omkostningerne i Atea-koncernen. Ud over afskedigelserne i Danmark kommer planen til at koste yderligere 200 job i Ateas afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

Atea har i den forbindelse sagt til sine medarbejdere, at de ikke skal sætte næsen op efter lønfremgang i 2014, fortæller Claus Hougesen til Børsen.

Otte af koncernens chefer - herunder Claus Hougesen selv - har dog hurtigt fået et plaster på såret. Torsdag kunne Atea fortælle, at de øverste chefer i koncernen vil indløse en række aktieoptioner, som tilsammen giver en gevinst på 26 millioner kroner.

Claus Hougesen siger til Børsen, at optionerne er kompensation for, at Ateas topledelse de sidste tre år har givet afkald på bonus og lønstigninger.

Læs også:

Efter fyringer: Atea forgylder sine topchefer

Analytiker: Atea ruster sig til nye storopkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.