Artikel top billede

De her fire trends forvandler din mobilskærm for evigt

Den eksplosive mobiludvikling præger især skærmene, og vi kan snart forvente store ændringer. Få overblikket her.

1. Højere skærmopløsning

Vi er efterhånden blevet vant til fuld HD-opløsning på Android-topmodellerne, og senest er Windows Phone-platformen også blevet parat til skærme med opløsningen 1.920 gange 1.080 pixel.

Men udviklingen stopper naturligvis ikke her.

Vi kan forvente langt højere opløsning i den nærmeste fremtid, hvilket især giver mening på mobiler i fem tommer-klassen og større.

Ifølge TheVerge.com er Samsung klar med mobilskærme med en opløsning på 2.560 gange 1.440 pixel til næste år, mens vi i 2015 kan forvente display til vores telefoner med opløsningen 3.840 gange 2.160 pixel.

Det er samme høje opløsning, som også kaldes 4K eller UHD (Ultra HD), og det er den, de nyeste og toptrimmede fladskærme er udstyret med - sammen med nogle heftige prisskilte.

2. Skærmen får kurver

For en måned siden satte Samsung mobilen Galaxy Round til salg i Sydkorea, og det bemærkelsesværdige ved denne model er skærmen.

Den er nemlig kurvet.

I slutningen af oktober meldte konkurrenten LG så ud, at virksomheden var på vej med mobilen G Flex, der ligeledes har et bøjet display.

De to mobiler kurver dog på forskellige måder, så de er ikke ens. Se billederne i højre side. 

Trenden med bøjede display ses også på fladskærmsområdet, og det var særlig tydeligt på IFA-messen i Berlin i september, hvor producenterne viste deres nye topmodeller frem.

3. Fold dit display

Hvis vi kigger lidt længere frem, peger mange ting på, at vi snart får mobiltelefoner med foldbare skærme. Der har været snakket om det i flere år, og der har også været massevis af prototyper, som er blevet vist frem.

Ifølge Engadget.com har Samsungs topchef netop lovet, at det sydkoreanske firma vil begyndte at sælge mobiler med foldbare skærme i løbet af 2015.

I begyndelsen af året præsenterede Samsung sin seneste display-innovation på CES-messen i Las Vegas, og det så sådan her ud:

Fordelen ved de foldbare skærme er, at de naturligvis kan tåle mere hårdhændet behandling end vores nuværende mobilskærme, der ofte er i risikozonen for at blive slået i stykker ved et uheld.

Samtidig kan de foldbare skærme produceres på en måde, så de nærmest er papirtynde.

4. Skærmen gemmes væk

Vi kan altså forvente, at mobilskærmene udvikler sig eksplosivt de kommende år, men måske kommer vi faktisk til at bruge mindre tid på at stirre på de nye display.

Flere producenter eksperimenterer med det, som kaldes 'wearable gadgets' eller elektronik, som man tager på.

Vi har allerede prøvekørt Samsungs smartwatch Galaxy Gear, og konkurrenten Sony har også i flere år udviklet smarte ure.

Samtidig er Google på vej med Glass, der er et par futuriske tech-briller.

Fællestrækket for alle produkterne er, at de arbejder sammen med mobilen, men samtidig betyder det, at telefonen kan blive i bukselommen eller i tasken.

På uret kan du få notifikationer, og med brillerne kan du eksempelvis få navigationsvejledning eller optage fotos samt video.

Der er udsigt til, at vi kommer til at se langt flere 'wearable gadgets' i den kommende tid. Mange af dem er fitness- eller helbredsorienterede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.