Artikel top billede

Anklage: KMD kræver overpris for at slippe monopolsystem

It-giganten KMD kræver for høj en pris for en "udfasningsassistance", og derfor skrider tidsplanen med milliardstort monopolbrud.

Kombit og KMD kan ikke blive enige om en udfasningsaftale i forbindelse med kommunernes monopol-systemer.

Det sætter et brev fra Kombit til landets kommunaldirektører endnu en tyk streg under.

Computerworld er kommet i besiddelse af brevet, som du kan læse i sin helhed herunder.

Flere deadlines er blevet overskredet for at få en aftale på plads.

"Siden august 2013 har Kombit arbejdet intenst på at få KMDs tilbud for udfasningsassistance ned på et acceptabelt prisniveau," skriver direktør Hans Berthelsen i brevet, der er dateret til den 22. november 2013.

Forhandler fortsat

Kombits kommunikationsdirektør meddeler kortfattet til Computerworld den 2. december, at der endnu ikke er landet en løsning.

"Vi forhandler fortsat med KMD. Den 11. december melder vi en ny tidsplan ud, som naturligvis afhænger af, at der inden for kort tid lukkes en aftale med KMD, så vi ikke igen er nødsaget til at justere tidsplanen yderligere," lyder det fra Mikkel Tang Hedegaard.

De omtalte monopol-systemer indbringer i øvrigt KMD en milliard kroner årligt fra landets kommuner.

Planen er altså, at de skal i udbud og konkurrenceudsættes. Men for at det for alvor kan komme i gang, er en udfasningsaftale altså vigtig at få på plads.

Hos KMD bekræfter man, at der fortsat forhandles.

"Det er fuldstændig rigtigt, at vi fortsat er i dialog med en Kombit om udfasningsassistance. Det er en kompliceret proces, men begge parter arbejder intenst på at få processen færdig," udtaler pressechef Christoffer Hellmann fra KMD.

Læs også:

KMD-monopol skal i udbud - men selskabet hænger i bremsen

Kommuner i gang med gigantudbud af KMD's guldkalve

Kommunalt topmøde: Sådan skal CIO'en tackle KMD

Kombits brev til kommuner - side 1

Til kommunaldirektørerne

22. november 2013

Status for monopolbrud

KOMBIT er nu klar til at starte udbud for de kommunale projekter i udbudsplanen for monopolområdet. KOMBIT vil allerede ultimo januar starte udbuddet af Rammearkitekturens
fælleskommunale Støttesystemer, som i øjeblikket er i den afsluttende fase, hvor KOMBIT er i teknisk dialog med leverandørerne.

Støttesystemerne bliver det første udbud i rækken af i alt fire fælleskommunale udbud i 2014, herunder Kommunernes Sygedagpengesystem, Kommunernes Ydelsessystem
og systemet for Sagsoverblik/Partskontakt (SAPA). Herudover kommer Udbetaling Danmark med to udbud af henholdsvis Barselsdagpenge og Pension.

De endelige tidspunkter for alle disse udbud vil blive meldt ud, når vi har fastlagt en hensigtsmæssig udbudsrækkefølge for fagsystemerne. Det sker i samarbejde med Udbetaling Danmark. Der er fra leverandørerne stor interesse for at deltage i udbuddene.

Det skal nævnes., at tidsplanen forudsætter, at det indenfor de næste få uger vil lykkes at nå et acceptabelt resultat i de afsluttende udfasningsforhandlinger mellem KOMBIT, Udbetaling Danmark og KMD.

Samarbejdet med Udbetaling Danmark

KOMBIT og Udbetaling Danmark har igennem en lang periode haft et godt samarbejde i omkring de kommende udbud af KMD's monopolområde. Både Udbetaling Danmark
og KOMBIT har haft fokus på den kommende udbudsproces - herunder udfasning og tilrettelæggelse af udbuddene.

De seneste måneders tætte samarbejde har resulteret i en samarbejdsaftale, samt at Udbetaling Danmark har valgt at basere deres kommende udbud på den fælleskommunale
Rammearkitektur og Støttesystemer. Foruden det daglige samarbejde indgår Udbetaling Danmark nu også i KOMBITs porteføljegruppe sammen med en række kommuner.

Kombits brev til kommuner - side 2

Status på udfasningsforhandlingerne med KMD

KOMBIT har siden april 2012 arbejdet på at få en udfasningsaftale på plads med KMD - et forløb, som igennem det sidste halve år har passeret flere deadlines. Udfasning er
en nødvendig forudsætning for konkurrenceudsættelsen, fordi der her igennem skabes adgang til bl.a. data og historik.

Siden august 2013 har KOMBIT arbejdet intenst på at få KMDs tilbud for udfasningsassistance ned på et acceptabelt prisniveau. Forhandlingen omhandler naturligvis både indhold og forudsætninger og pris. Sidst har KOMBIT udmeldt, at forhandlingerne skulle afsluttes d. 3.- 4. november 2013. Det lykkedes imidlertid ikke, da tilbuddet fra KMD efter vores opfattelse ikke levede op til de krav, vi havde opstillet.

I KOMBIT forventer vi, at KMD snarest kommer med et nyt forhandlingsudspil, som kan danne grundlag for realitetsforhandlinger, således at en endelig aftale kan være på
plads i løbet af de kommende uger.

Med venlig hilsen
Hans Berthelsen
Adm. Direktør / CEO
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.