Artikel top billede

Hostingforening luger ud i medlemsskaren

Skrappe krav til certificering har tvunget en stribe it-virksomheder til at forlade brancheforening. "Vi er ikke en kaffeklub," lyder det fra foreningen.

Skarp selvjustits i den kun to år gamle Brancheforening for It-hostingvirksomheder i Danmark (BFIH) har tvunget en god håndfuld medlemsvirksomheder til at forlade foreningen.

Da BFIH blev stiftet i slutningen af 2011, var det erklærede formål at hæve kvaliteten af hosting-leverandørernes ydelser og luge ud blandt såkaldt mindre seriøse udbydere på markedet.

Hjørnestenen i det arbejde er en certificeringsordning baseret på blandt andet tekniske kompetencer inden for informationssikkerhed, fysisk sikkerhed, drift og beredskab. Certificeringen stiller desuden krav til åbenhed om virksomhedernes økonomi og kvaliteten af deres serviceniveau.

Kravet har været, at nye medlemmer senest et år efter at have meldt sig ind skulle leve op til certificeringskravene. Uden certificering annulleres medlemskabet af foreningen.

Og kravet var alvorligt ment. Over det seneste år har en række virksomheder mere eller mindre frivilligt forladt BFIH på grund af manglende certificering.

For bare et halvt år siden kunne man på BFIH's hjemmeside finde en medlemsliste på 40 virksomheder. Det tal er i dag barberet ned til en hård kerne på 25, som alle er certificeret. Et mindre antal af foreningens medlemmer er dog på vej til at blive certificeret indenfor den nærmeste fremtid.

Men ud af de 15 virksomheder, som er forsvundet fra listen, er mindst syv ifølge Computerworlds oplysninger blevet bedt om at trække sig på grund af manglende evne eller vilje til at tage den krævede certificering.

"Udfordringen er, at vores certificering ikke bare er noget, man betaler sig fra. Det kræver noget af organisationen og ledelsen. Det er med til at sende et tydeligt signal om, at BFIH ikke er en kaffeklub, som brancheforeninger ofte ender med at blive. Certificeringen er grundig og tidskrævende," siger Niels Reinau.

Han understreger, at døren fortsat er åben for nye medlemmer - også de hosting-virksomheder, som har forladt BFIH af den ene eller den anden grund.

"For os er det ikke et spørgsmål om at lave en elitær gruppe. Alle kan blive medlem, så længe de vil hjælpe med at hæve niveauet for it-hosting ydelser i Danmark," siger Niels Reinau, der ud over sin bestyrelsespost i BFIH til daglig arbejder som produktdirektør hos DanDomain.

"Der skal bare være ensartede krav. Og så længe virksomhederne overholder reglerne og har en god økonomi og er transparente over for deres kunder, er det ikke størrelse, der er afgørende, men om de leverer en god kvalitet," slutter han.

Korrigeret 9. januar klokken 9.30. Denne artikel indeholdt oprindeligt navne på en række virksomheder, som endnu ikke har opnået BFIHs certificering. Nogle af virksomhederne er på vej til at blive certificeret indenfor den nærmeste fremtid.

Læs også:

Hosting-forhandlere vil holde sorte får ude




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere