Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD trækker klage tilbage: Og siger tillykke

It-giganten KMD føler sig fortsat bortdømt i Aalborg, men trækker nu sin klage helt tilbage. Samtidig lyder der et tillykke til konkurrenten.

Fujitsu.

Det er navnet på den it-virksomhed, der netop har sikret sig en lukrativ og op imod ni år lang kontrakt i Aalborg Kommune til et tre-cifret millionbeløb.

Det står klart, efter at konkurrenten KMD netop har trukket sin klage til Klagenævn for Udbud tilbage.

Her forsøgte man ellers et såkaldt benspænd i form af en klage, som skulle have opsættende virkning, hvilket ville blokere kommunens kontrakt med Fujitsu.

Men det underkendte klagenævnet og kaldte klagen udsigtsløs. Imidlertid fastholder KMD, at udbuddet, hvor KMD blev droppet til fordel for Fujitsu, ikke foregik efter bogen.

"Vi kan desværre konstatere, at vores klage ikke har fået den ønskede opsættende virkning."

"Det er fortsat vores opfattelse, at bedømmelsen af tilbuddene ikke er foregået på lige vilkår," udtaler KMD's pressechef Christoffer Hellmann.

Trækker klagen tilbage

Men nu trækker man sig fra yderligere tumult i det nordjyske.

"Set i lyset af afgørelsen omkring opsættende virkning ønsker vi dog ikke at fortsætte processen, og vi har derfor besluttet at trække vores klage tilbage," udtaler pressechefen videre.

Han påpeger samtidig, at KMD har "et rigtigt godt samarbejde med Aalborg Kommune om rigtig mange andre ting, og vi ser frem til at fortsætte det tætte og konstruktive samarbejde videre frem."

I øvrigt ligger KMD's store domicil i Aalborg - men kommunen fandt altså ikke tilbuddet på en ny it-koncernløsning fra selskabet attraktiv nok.

"Samtidig vil vi også benytte lejligheden til at ønske Fujitsu tillykke med aftalen," udtaler KMD-pressechefen.

Læs også:

Her er KMD's nye topchef

KMD dømt ude: Benspænd gik helt galt i Aalborg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere