Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD trækker klage tilbage: Og siger tillykke

It-giganten KMD føler sig fortsat bortdømt i Aalborg, men trækker nu sin klage helt tilbage. Samtidig lyder der et tillykke til konkurrenten.

Fujitsu.

Det er navnet på den it-virksomhed, der netop har sikret sig en lukrativ og op imod ni år lang kontrakt i Aalborg Kommune til et tre-cifret millionbeløb.

Det står klart, efter at konkurrenten KMD netop har trukket sin klage til Klagenævn for Udbud tilbage.

Her forsøgte man ellers et såkaldt benspænd i form af en klage, som skulle have opsættende virkning, hvilket ville blokere kommunens kontrakt med Fujitsu.

Men det underkendte klagenævnet og kaldte klagen udsigtsløs. Imidlertid fastholder KMD, at udbuddet, hvor KMD blev droppet til fordel for Fujitsu, ikke foregik efter bogen.

"Vi kan desværre konstatere, at vores klage ikke har fået den ønskede opsættende virkning."

"Det er fortsat vores opfattelse, at bedømmelsen af tilbuddene ikke er foregået på lige vilkår," udtaler KMD's pressechef Christoffer Hellmann.

Trækker klagen tilbage

Men nu trækker man sig fra yderligere tumult i det nordjyske.

"Set i lyset af afgørelsen omkring opsættende virkning ønsker vi dog ikke at fortsætte processen, og vi har derfor besluttet at trække vores klage tilbage," udtaler pressechefen videre.

Han påpeger samtidig, at KMD har "et rigtigt godt samarbejde med Aalborg Kommune om rigtig mange andre ting, og vi ser frem til at fortsætte det tætte og konstruktive samarbejde videre frem."

I øvrigt ligger KMD's store domicil i Aalborg - men kommunen fandt altså ikke tilbuddet på en ny it-koncernløsning fra selskabet attraktiv nok.

"Samtidig vil vi også benytte lejligheden til at ønske Fujitsu tillykke med aftalen," udtaler KMD-pressechefen.

Læs også:

Her er KMD's nye topchef

KMD dømt ude: Benspænd gik helt galt i Aalborg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere