Atea udbetaler formue til sine ejere - men fyringer gnaver

Efterårets fyringsrunder gnaver i it-giganten Ateas overskud. Men aktionærerne kan se frem til endnu en solid gevinst.

Den store spareplan, som i efteråret kostede 350 ansatte jobbet hos it-giganten Atea, sætter en plet på koncernen årsregnskab, som onsdag morgen blev præsenteret af Ateas afgående koncernchef Claus Hougesen.

Læs også: Her er Ateas nye topchef - afløser Claus Hougesen

Regningen for aftrædelsesordninger og løn til de fyrede løber ifølge regnskabet op i 76,5 millioner norske kroner.

Udgifterne til fyringer er derfor medvirkende til at Ateas overskud (EBIT) i 2013 faldt med mere end 200 millioner kroner fra 560 til 355 millioner norske kroner.

Atea klarede sig dog noget bedre, når man ser på driftsresultatet (EBITDA), hvor faldet kun gik fra 824 til 800 millioner kroner

Hen over året formåede Atea dog endnu engang at præstere en vækst, som overgår den udviklingen på markedet.

Den samlede omsætning rundede 22 milliarder norske kroner svarende til 19,4 milliarder danske kroner.

Det er en stigning på 5,6 procent, som ifølge koncernchef Claus Hougesen er udtryk for, at Atea-koncernen fortsætter med at vinde markedsandele i et vigende marked.

Svagt hardwaremarked
Det svage hardwaremarked præger dog stadig Ateas forretning.

I en børsmeddelelse skriver Atea, at kunderne fortsat er tøvende over for investeringer.

Det betyder længere salgsprocesser - især på hardwaremarkedet, hvor efterspørgslen efter traditionelle pc'er og servere er faldet.

Det opvejes dog delvis af øget efterspørgsel på smartphones, tablets og netværksprodukter.

Samlet steg hardwareslaget med 2,2 procent, mens software og service steg med henholdsvis 11,1 og 9,1 procent.

Samtidig har Atea forbedret sit cashflow, og på den baggrund lægger koncernens bestyrelse med hovedaktionæren Ib Kunøe i spidsen op til at udbetale et udbytte per aktie på seks kroner svarende til godt 600 millioner norske kroner - eller godt en halv milliard danske kroner.

Udsigten til det pæne udbytte fik her til morgen Atea-aktien til at stige med godt tre procent på børsen i Oslo.

Læs også:

Hougesen: Derfor forlader jeg Atea

Kæmpeudsalg: Kunøe sælger ud af Atea-aktier for stort millionbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.