Test: Trådløs harddisk redder mobilen og sparker Apple i kernehuset

Den oplader din energiforladte mobil, og så fungerer den som trådløs harddisk. Få forklaringen på hvordan en lille boks sørger for masser af streamet underholdning og forhindrer dig i at blive flået af Apple.

Anmeldelse: Adata DashDrive Air AE800 ligner umiddelbart en ganske ordinær power bank.

Altså en batteripakke, som kan bruges til at lade elektronik op, når man er på farten.

Det er den sådan set også, men Adata AE800 har desuden indbygget en trådløs harddisk. Derfor kan den bruges sammen med alt fra mobiler til tablet-pc'er som Nexus 7 og iPad Air.

Der er 500 gigabyte lagerplads på harddisken, som dermed kan rumme store mængder film, fotos, dokumenter og andre filer.

Adata AE800 vejer cirka 280 gram, og indpakningen er plastik. Den virker dog umiddelbart solid og robust.

Desværre suger den sorte plastikoverflade fedtfingre til sig som en støvsuger på EPO. Det ser ikke vanvittig kønt ud efter ganske kort tid.

Der er to USB-porte på enheden, og den ene er USB 3.0, der bruges til at overføre data til og fra en computer.

Hastigheden kan der ikke klages over, og det tager cirka 30 sekunder at overføre en fil på en gigabyte, og derfor kan boksen hurtigt fyldes med filer.

Bliver varm på undersiden
Adata AE800 kan naturligvis benyttes som en almindelig ekstern harddisk til pc'en, men det er nu på farten, at boksen virkelig viser sin værdi.

Den indeholder nemlig et 5.200 mAh batteri, og til sammenligning har smartphone-modeller som Samsung Galaxy S4 og HTC One henholdsvis 2.600 og 2.300 mAh.

Der er altså god mulighed for at få opladt mere end en telefon, hvis AE800 naturligvis selv er ladet helt op.

Opladningen foregår via et normalt micro USB-kabel, som kobles til boksen, og ud over telefoner kan anden elektronik som tablet-pc'er også anvendes, hvis de har brug for en sjat strøm.

Når boksen i øvrigt selv får strøm, kan den blive glohed på undersiden, men fire små gummidutter forhindrer, at varmen er i direkte kontakt med eksempelvis en bordplade.

Stream videoer
Det mest interessante ved AE800 er muligheden for at benytte den som trådløs harddisk.

Det giver nemlig muligheder for at streame indhold til ens nuværende mobil eller tablet, som måske ikke har voldsomt stor lagerkapacitet.

Adata har udviklet en app ved navn DashDrive Air Elite, der fungerer med både Android og iOS.

Man kunne godt frygte, at det var noget værre rod, men Adata har faktisk skabt en simpel og brugervenlig app, der er let at bruge.

Filerne opdeles i mapper som musik, videoer, billeder og dokumenter.

Så er det bare om at vælge, hvad man er interesseret i at streame fra den trådløse harddisk.

Især videoafspilning er smart, da de filer ofte er store og hurtigt fylder eksempelvis en iPad på 16 gigabyte.

Videoerne kører uden problemer i 1080p (1.920 gange 1.080 pixel), uanset om det er på mobil eller tablet, men man skal være opmærksom på, at hardwaren skal understøtte filformatet. Så du skal ikke forvente, at en MKV-fil - eller andre særlige videoformater - nu kan køre på din iPad med DashDrive Air Elite.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.