Artikel top billede

Ny mobilbetalings-app gør webshopping lettere - men især én ting kan skræmme brugerne væk

Denne nye danske app forsøger at vippe MobilePay af tronen.

De danske teleselskaber har under alliancen 4T lanceret en ny app, der skal forsøge at slå Danske Banks mobilbetalings-app, MobilePay, af tronen som den mest populære mobilbetalingsapp. 

App'en med det lidt specielle navn Paii har fået en ganske indbydende brugerflade, hvor der bliver gjort heftigt brug af Paiis signaturfarve, lilla.

Men ret beset byder den kun på én nyskabelse. 

Kan betale i webshops

For ganske vist kan du ligesom med Mobilepay også bruge Paii til at overføre penge til dine venner. 

Men den mest interessante funktion er, at den kan gøre det lettere for dig at gennemføre betalinger i webshops. 

I stedet for at indtaste dine kortoplysninger skal du ved betalingen i webshoppen blot oplyse dit telefonnummer, og herefter skal du godkende betalingen ved at indtaste en fire-cifret pinkode, som du selv vælger, i Paii-app'en på din telefon. 

Umiddelbart gør det internetbetalinger en hel del lettere, selv om der findes apps som eksempelvis 1Password, som også kan hjælpe dig med at huske dine kortoplysninger. En lignende funktion er også indbygget i Apples Safari-browser.

En række danske webshops - blandt andet tøjbutikken Smartguy og den danske internetboghandler Saxo - har allerede taget Paii-løsningen til sig, og vi har lavet en hurtig test af løsningen, hvor vi lynhurtigt, smertefrit og uden brug af betalingskort købte et par sko hos Smartguy. 

Kan NemID skræmme brugerne væk?

Er dit behov dog blot at overføre penge til dine venner, er det dog svært at se, hvorfor du skulle vælge Paii fremfor Mobilepay.

Processen fungerer stort set på samme måde, men dog med den væsentlige forskel, at MobilePay har fået et solidt forspring og sandsynligvis allerede bliver brugt af de fleste af dine venner.

Den største ulempe ved Paii er dog, at opsætningen er langt mere kompleks, end vi kunne ønske.

Det er ikke nok at downloade app'en; du skal også registrere dig som bruger ved at logge ind på Paiis hjemmeside fra en traditionel computer. 

Og som om det ikke er slemt nok, skal du logge ind med NemID og i øvrigt også oplyse dit cpr-nummer. 

Paii forsøger dog på bedste vis at guide dig igennem opsætningen, men alene brugen af NemID kan skræmme mange brugere væk.

Næste trin i raketten?

4T's administrerende direktør Peter Bredgaard har tidligere oplyst til Computerworld, at virksomheden desuden barsler med en løsning, der skal gøre det muligt at foretage betalinger i fysiske butikker.

Løsningen vil formodentligt blive baseret på NFC og vil blive udrullet i løbet af 2014, hvor det blandt andet vil blive muligt at betale med Paii i TDC's butikker.  

"Det bliver en fuld mobilisering af dit betalingskort. Det betyder, at vi efterhånden vil være ved det punkt, hvor du kan tage hjemmefra med din telefon som det eneste, du behøver for at klare en hel dag. Det vil sige, at du i fremtiden sandsynligvis vil have dine betalingskort, dine medlemskort og dit kaffekort til Baresso i mobilen i stedet for i din pung,"  sagde Peter Bredgaard til Computerworld i efteråret 2013. 

Ligesom med MobilePay er det gratis at bruge Paii. Men MobilePay har dog varslet, at det fra 2016 vil koste et gebyr på 0,10 kroner, hvis du ikke er kunde i Danske Bank.


Læs også:
 

NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung 

Snart kan du shoppe løs med MobilePay




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere