Ny mobilbetalings-app gør webshopping lettere - men især én ting kan skræmme brugerne væk

Denne nye danske app forsøger at vippe MobilePay af tronen.

De danske teleselskaber har under alliancen 4T lanceret en ny app, der skal forsøge at slå Danske Banks mobilbetalings-app, MobilePay, af tronen som den mest populære mobilbetalingsapp. 

App'en med det lidt specielle navn Paii har fået en ganske indbydende brugerflade, hvor der bliver gjort heftigt brug af Paiis signaturfarve, lilla.

Men ret beset byder den kun på én nyskabelse. 

Kan betale i webshops
For ganske vist kan du ligesom med Mobilepay også bruge Paii til at overføre penge til dine venner. 

Men den mest interessante funktion er, at den kan gøre det lettere for dig at gennemføre betalinger i webshops. 

I stedet for at indtaste dine kortoplysninger skal du ved betalingen i webshoppen blot oplyse dit telefonnummer, og herefter skal du godkende betalingen ved at indtaste en fire-cifret pinkode, som du selv vælger, i Paii-app'en på din telefon. 

Umiddelbart gør det internetbetalinger en hel del lettere, selv om der findes apps som eksempelvis 1Password, som også kan hjælpe dig med at huske dine kortoplysninger. En lignende funktion er også indbygget i Apples Safari-browser.

En række danske webshops - blandt andet tøjbutikken Smartguy og den danske internetboghandler Saxo - har allerede taget Paii-løsningen til sig, og vi har lavet en hurtig test af løsningen, hvor vi lynhurtigt, smertefrit og uden brug af betalingskort købte et par sko hos Smartguy. 

Kan NemID skræmme brugerne væk?
Er dit behov dog blot at overføre penge til dine venner, er det dog svært at se, hvorfor du skulle vælge Paii fremfor Mobilepay.

Processen fungerer stort set på samme måde, men dog med den væsentlige forskel, at MobilePay har fået et solidt forspring og sandsynligvis allerede bliver brugt af de fleste af dine venner.

Den største ulempe ved Paii er dog, at opsætningen er langt mere kompleks, end vi kunne ønske.

Det er ikke nok at downloade app'en; du skal også registrere dig som bruger ved at logge ind på Paiis hjemmeside fra en traditionel computer. 

Og som om det ikke er slemt nok, skal du logge ind med NemID og i øvrigt også oplyse dit cpr-nummer. 

Paii forsøger dog på bedste vis at guide dig igennem opsætningen, men alene brugen af NemID kan skræmme mange brugere væk.

Næste trin i raketten?
4T's administrerende direktør Peter Bredgaard har tidligere oplyst til Computerworld, at virksomheden desuden barsler med en løsning, der skal gøre det muligt at foretage betalinger i fysiske butikker.

Løsningen vil formodentligt blive baseret på NFC og vil blive udrullet i løbet af 2014, hvor det blandt andet vil blive muligt at betale med Paii i TDC's butikker.  

"Det bliver en fuld mobilisering af dit betalingskort. Det betyder, at vi efterhånden vil være ved det punkt, hvor du kan tage hjemmefra med din telefon som det eneste, du behøver for at klare en hel dag. Det vil sige, at du i fremtiden sandsynligvis vil have dine betalingskort, dine medlemskort og dit kaffekort til Baresso i mobilen i stedet for i din pung,"  sagde Peter Bredgaard til Computerworld i efteråret 2013. 

Ligesom med MobilePay er det gratis at bruge Paii. Men MobilePay har dog varslet, at det fra 2016 vil koste et gebyr på 0,10 kroner, hvis du ikke er kunde i Danske Bank.
Læs også:
 

NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung 

Snart kan du shoppe løs med MobilePay
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.