Artikel top billede

Jysk it-komet kan score millioner på salg

Frygt for interessekonflikt med nyt job får vestjysk it-iværksætter til at skille sig af med sit livsværk.

Efter ti år i spidsen for det succesfulde vestjyske it-firma Itplaneten A/S er selskabets hovedaktionær og tidligere direktør Jacob V. Schmidt parat til at sælge sin bestemmende aktiepost i selskabet.

Ønsket om at sælge er en konsekvens af, at han sidste år skiftede sin direktørkasket i Itplaneten ud med et job som udviklingsdirektør i cloud-leverandøren SE Cloud Factory, der ejes af det sønderjyske energiselskab SE.

"Jeg har brændt for Itplaneten i ti år, og jeg kan bare se, at tiden er inde til at give stafetten videre til nogen, der kan brænde lige så meget for firmaet, som jeg selv har gjort. Så jeg er nødt til at få andre til at tage over, når jeg ikke selv kan være der," siger Jacob V. Schmidt om baggrunden for salgsplanerne.

Flere interesserede købere

Den 35-årige vestjyde ejer i dag to tredjedele af aktierne i Itplaneten, mens den resterende tredjedel deles mellem tre interne partnere - blandt andet Jakob Vind Kristjansen, der overtog posten som selskabets direktør efter Jacob V. Schmidts skifte til SE Cloud Factory sidste efterår.

Han vil ikke udelukke, at de nuværende medejere ender med at overtage det fulde ejerskab. Men andre interesserede købere har allerede meldt sig på banen, efter at salgsmaterialet i sidste uge blev sendt ud til en bredere kreds, fortæller han.

"Jeg vil gerne sikre, at de værdier, der er i Itplaneten, får lov at køre videre og helst med de tre gode partnere i en rolle, hvor de selv har hånden på kogepladen," lyder det fra Jacob V. Schmidt.

"Der er en skare, der har vist interesse, og de har fået materialet til gennemgang. Jeg håber virkelig, at vi finder den rigtige løsning, både for Itplaneten og for lokalområdet. Jeg skulle jo gerne kunne gå ned og handle i Føtex bagefter," siger han.

Interessekonflikt

Ønsket om at skille sig af med ejerskabet i Itplaneten har dog også en mere håndfast årsag. Den nye rolle som leverandør af cloud-ydelser til it-forhandlere risikerer nemlig at skabe en interessekonflikt med hans ejerskab af Itplaneten, som allerede har meldt sig på banen som forhandler af de services, som SE Cloud Factory leverer.

"Som SE-mand er jeg med til at bygge en partnerkanal, og så er det ikke så heldigt, at jeg selv ejer en partner," siger Jacob V. Schmidt, som ikke vil sætte tal på, hvor mange penge han forventer at få for sin aktiepost.

Itplaneten havde i sit seneste regnskab et overskud før skat på en million kroner og en aktiekapital på 1,6 millioner kroner.

Læs også:

Dansk energiselskab på jagt: Vil gafle cloud-kunder

Forhandlerportræt: I konkurrence med sig selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere