Artikel top billede

Jysk it-komet kan score millioner på salg

Frygt for interessekonflikt med nyt job får vestjysk it-iværksætter til at skille sig af med sit livsværk.

Efter ti år i spidsen for det succesfulde vestjyske it-firma Itplaneten A/S er selskabets hovedaktionær og tidligere direktør Jacob V. Schmidt parat til at sælge sin bestemmende aktiepost i selskabet.

Ønsket om at sælge er en konsekvens af, at han sidste år skiftede sin direktørkasket i Itplaneten ud med et job som udviklingsdirektør i cloud-leverandøren SE Cloud Factory, der ejes af det sønderjyske energiselskab SE.

"Jeg har brændt for Itplaneten i ti år, og jeg kan bare se, at tiden er inde til at give stafetten videre til nogen, der kan brænde lige så meget for firmaet, som jeg selv har gjort. Så jeg er nødt til at få andre til at tage over, når jeg ikke selv kan være der," siger Jacob V. Schmidt om baggrunden for salgsplanerne.

Flere interesserede købere

Den 35-årige vestjyde ejer i dag to tredjedele af aktierne i Itplaneten, mens den resterende tredjedel deles mellem tre interne partnere - blandt andet Jakob Vind Kristjansen, der overtog posten som selskabets direktør efter Jacob V. Schmidts skifte til SE Cloud Factory sidste efterår.

Han vil ikke udelukke, at de nuværende medejere ender med at overtage det fulde ejerskab. Men andre interesserede købere har allerede meldt sig på banen, efter at salgsmaterialet i sidste uge blev sendt ud til en bredere kreds, fortæller han.

"Jeg vil gerne sikre, at de værdier, der er i Itplaneten, får lov at køre videre og helst med de tre gode partnere i en rolle, hvor de selv har hånden på kogepladen," lyder det fra Jacob V. Schmidt.

"Der er en skare, der har vist interesse, og de har fået materialet til gennemgang. Jeg håber virkelig, at vi finder den rigtige løsning, både for Itplaneten og for lokalområdet. Jeg skulle jo gerne kunne gå ned og handle i Føtex bagefter," siger han.

Interessekonflikt

Ønsket om at skille sig af med ejerskabet i Itplaneten har dog også en mere håndfast årsag. Den nye rolle som leverandør af cloud-ydelser til it-forhandlere risikerer nemlig at skabe en interessekonflikt med hans ejerskab af Itplaneten, som allerede har meldt sig på banen som forhandler af de services, som SE Cloud Factory leverer.

"Som SE-mand er jeg med til at bygge en partnerkanal, og så er det ikke så heldigt, at jeg selv ejer en partner," siger Jacob V. Schmidt, som ikke vil sætte tal på, hvor mange penge han forventer at få for sin aktiepost.

Itplaneten havde i sit seneste regnskab et overskud før skat på en million kroner og en aktiekapital på 1,6 millioner kroner.

Læs også:

Dansk energiselskab på jagt: Vil gafle cloud-kunder

Forhandlerportræt: I konkurrence med sig selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.