Artikel top billede

Foto: Nicolai Devantier.

Disse to Windows-versioner bliver gratis

Microsoft sænker prisen til nul kroner på to udvalgte udgaver af Windows.

Build, San Francisco: Microsofts jagt på succes betyder, at software-fabrikken fra Redmond nu slækker på traditionerne og giver to forskellige udgaver af firmaets styresystem væk til producenter, der har interesse i at benytte koden.

Tidligere på året sænkede firmaet prisen på Windows til enheder, der koster mindre end 250 dollar med 70 procent.

Den skrue får nu endnu en omdrejning.

Ni tommer er den rigtige størrelse

Fremover kan producenter af hardware, hvor skærmen ikke overstiger en størrelse på ni tommer, nemlig ganske gratis benytte sig af Windows.

Det betyder, at telefoner og tablets i den mindre ende af skalaen ikke har licensudgifter til software, og de kan derfor sælge produkterne billigere.

Prisnedsættelserne kan ses som et forsøg på at lokke flere brugere ind i Microsofts økosystem fra 'begynderudgaver' af telefoner og tablets for derved at holde på brugerne, når de senere skifter til andre (og dyrere) modeller.

Læs også: Microsoft sænker sine priser - priskrig skal skæppe i kassen

For brugerne betyder det billigere enheder, hvis hardware-producenterne altså ikke stryger fortjenesten.

Internet i ting

Microsoft har naturligvis også blikket stift rettet mod internet i ting som eksempelvis de mange fitness-gadgets og smarte ure, der begynder at dukke frem.

Microsoft har i den forbindelse udviklet en platform, kaldet Sensorcore, der kan bruges til at bygge fitness-lignende applikationer til eksempelvis skridttælling eller kalorieindtag.

Og en Windows-version til netop denne form for internet-i-alt-produkter får nu også en prisseddel på 0 kroner.

På udviklerkonferencen Build, der har samlet 6.000 udviklere i San Francisco i denne uge, fremviste kodefabrikken eksempelvis et piano, der til forveksling minder om det fra Tom Hanks' filmen Big, hvor Windows blev anvendt som styresystem på en lille Intel-processor.

Men det er altså kun fantasien, der sætter grænser.

Har du også en god idé, er licensen nu gratis.

Læs også:

Tablet-pc'er overhaler netbooks

Google udvikler Chromebook med touch




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere