Atea får monopol på kommuners serverindkøb

Gigantforhandleren måtte skære en tredjedel af sine priser for at vinde ny indkøbsaftale.

Nye servere skal købes hos Atea. Sådan er situationen for 66 af landets 98 kommuner, efter at SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) har kåret gigantforhandlerne som eneleverandør på en ny indkøbsaftale.

Valget af Atea er sket efter en e-auktion, hvor en stribe it-firmaer kunne byde hinanden ned i pris, indtil vinderen var fundet.

Den øvelse endte ifølge SKI med, at Atea skar hele 35 procent af sine vejledende listepriser for at få eneret på at sælge servere til de tilknyttede kommuner i de tre år, som aftalen løber.

SKI forventer, at kommunerne vil købe ind for i alt 76 millioner kroner i aftalens løbetid.

Aftalen, der træder i kraft i slutningen af næste måned, betyder, at de kommunale kunder nu kan vælge mellem servere fra IBM, HP, Dell og den forholdsvis ukendte amerikanske producent Supermicro.

Da den nye aftale blev sendt i udbud i fjor, kritiserede IBM, HP og Dell SKI's udbudsmateriale. De frygtede, at aftalen ville sætte konkurrencen ud af kraft og føre til, at kommunerne skulle betale for meget for deres nye servere.

"Kunden kan kun se forhandlerens prissætning, hvilket ikke nødvendigvis er udtryk for, hvor billigt produktet kan indkøbes," lød det blandt andet fra Dells administrerende direktør Adam Vieth.

Læs også:

Kæmpestort dansk server-udbud havarerer

It-giganter raser over offentlig monopolaftale


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.