Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Atea får monopol på kommuners serverindkøb

Gigantforhandleren måtte skære en tredjedel af sine priser for at vinde ny indkøbsaftale.

Nye servere skal købes hos Atea. Sådan er situationen for 66 af landets 98 kommuner, efter at SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) har kåret gigantforhandlerne som eneleverandør på en ny indkøbsaftale.

Valget af Atea er sket efter en e-auktion, hvor en stribe it-firmaer kunne byde hinanden ned i pris, indtil vinderen var fundet.

Den øvelse endte ifølge SKI med, at Atea skar hele 35 procent af sine vejledende listepriser for at få eneret på at sælge servere til de tilknyttede kommuner i de tre år, som aftalen løber.

SKI forventer, at kommunerne vil købe ind for i alt 76 millioner kroner i aftalens løbetid.

Aftalen, der træder i kraft i slutningen af næste måned, betyder, at de kommunale kunder nu kan vælge mellem servere fra IBM, HP, Dell og den forholdsvis ukendte amerikanske producent Supermicro.

Da den nye aftale blev sendt i udbud i fjor, kritiserede IBM, HP og Dell SKI's udbudsmateriale. De frygtede, at aftalen ville sætte konkurrencen ud af kraft og føre til, at kommunerne skulle betale for meget for deres nye servere.

"Kunden kan kun se forhandlerens prissætning, hvilket ikke nødvendigvis er udtryk for, hvor billigt produktet kan indkøbes," lød det blandt andet fra Dells administrerende direktør Adam Vieth.

Læs også:

Kæmpestort dansk server-udbud havarerer

It-giganter raser over offentlig monopolaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.