Artikel top billede

Atea får monopol på kommuners serverindkøb

Gigantforhandleren måtte skære en tredjedel af sine priser for at vinde ny indkøbsaftale.

Nye servere skal købes hos Atea. Sådan er situationen for 66 af landets 98 kommuner, efter at SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) har kåret gigantforhandlerne som eneleverandør på en ny indkøbsaftale.

Valget af Atea er sket efter en e-auktion, hvor en stribe it-firmaer kunne byde hinanden ned i pris, indtil vinderen var fundet.

Den øvelse endte ifølge SKI med, at Atea skar hele 35 procent af sine vejledende listepriser for at få eneret på at sælge servere til de tilknyttede kommuner i de tre år, som aftalen løber.

SKI forventer, at kommunerne vil købe ind for i alt 76 millioner kroner i aftalens løbetid.

Aftalen, der træder i kraft i slutningen af næste måned, betyder, at de kommunale kunder nu kan vælge mellem servere fra IBM, HP, Dell og den forholdsvis ukendte amerikanske producent Supermicro.

Da den nye aftale blev sendt i udbud i fjor, kritiserede IBM, HP og Dell SKI's udbudsmateriale. De frygtede, at aftalen ville sætte konkurrencen ud af kraft og føre til, at kommunerne skulle betale for meget for deres nye servere.

"Kunden kan kun se forhandlerens prissætning, hvilket ikke nødvendigvis er udtryk for, hvor billigt produktet kan indkøbes," lød det blandt andet fra Dells administrerende direktør Adam Vieth.

Læs også:

Kæmpestort dansk server-udbud havarerer

It-giganter raser over offentlig monopolaftale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere